Renault Clio: Clio 2 ph 2 bovenstuk dashboard verwijderen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K 702

Ik wil de bovenkant van het dashboard van onze Clio verwijderen om de kabelsalade van de radio op te schonen, de vorige eigenaar heeft er nogal een zooitje van gemaakt...

Nu heb ik het bovenstuk van het dashboard helemaal los, maar het wil er niet af. Het lijkt alsof er drie grote kunststof klemmen bij de passagiers airbag vastzitten die niet los gaan bij het naar je toe trekken van het bovenstuk van het dashboard.
Weet iemand hoe je dit op een normale manier los krijgt? De vorige eigenaar is het ook gelukt en die blinkt gezien het feit hoe er met de bekabeling is om gegaan niet uit in technisch inzicht.

Het is een Clio 2 phase 2 uit 2002, een 1.5 dci in Dynamique uitvoering.

meeder

Geplaatst door meeder (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

josdm (0), 14 jaar geleden

Misschien heb je hier wat aan.

http://www.clioclub.nl/viewtopic.php?f=1...

meeder (0), 14 jaar geleden

[quote=josdm]Misschien heb je hier wat aan.

http://www.clioclub.nl/viewtopic.php?f=1...[/quote]
Die had ik al gevonden, alles wat los moet heb ik los gehaald alleen blijft het dashboard bij de passagiers airbag steken.

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik vermoed dat je de drie vijzen onder de sierlijst reeds hebt gelost?

Anders denk ik dat je iets zult moeten doortrekken, niet naar boven maar naar je toe trekken. De airbag blijft zitten. Ik meen me te herinneren hiermee reeds problemen gehad te hebben. De plastic klemmen komen vast te zitten in het ijzeren gedeelte van de airbag. Probeer het op te heffen en te zien waar de klemmen juist vast zitten voor je doortrekt.

(Ik denk evenwel niet dat je veel van de bedrading kan zien langs daar.)

meeder (0), 13 jaar geleden

@'t garagistje
Dezelfde info als jij geeft heb ik ook via een ander kanaal gekregen. Aankomend weekend ga ik het weer proberen. Ik post de update hier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.