Renault Clio: clio 3 kachel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: dci 1.5

hallo ik heb een vraag de kachel stop er mee als ik op het dashboard tikte sloeg de kachel weer aan na een keer of drie stopte ook kachel er ook mee op nu doet de kachel op geen ene stand meer waar zit de kachel eigenlijk verstopt
is de kachel er makkelijk er uit te bouwen en waar zit de weerstand de zekering was nog goed

faki01

Geplaatst door faki01 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (230), 9 jaar geleden

Ik denk dat de koolborstels/lagers van je kachelventilator defect zijn, mogelijk door inlopend water vanuit de verstopt zittende parafaanplaat.

1. roosters nakijken/schoonmaken als ze verstopt zitten
2. als je onder je dashboard omhoog kijkt aan de bijrijderszijde, zie je de verntilatormotor zitten. Waarschijnlijk 1 schroefje verwijderen en dan iets draaien en je hebt hem in je handen.
3. ventilatormotor nakijken: als de lagers niet meer goed zijn de hele motor vervangen en anders de koolborstels controleren/vervangen.

faki01 (0), 9 jaar geleden

morgen oke bedankt ik ga er vanmiddag naar kijken of ik de ventilator ziet zitten als hij maar met een schroefje vast zit moet het wel gaan lukken denk ik ik zal eerst even kijken of er niks verstopt zit alvast bedankt je hoor het nog
Heino4267

faki01 (0), 9 jaar geleden

hoi heino ik heb de gevonden en er uit gehaald en schoon gemaakt terug geplaats en hij doet het weer.bedankt voor het uitleggen

Heino4267 (230), 9 jaar geleden

Heb je de koolborstels bekeken of ze versleten zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.