Renault Clio: Clio start alleen middels startkabel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi

Mijn Clio uit 2003 startte altijd, behalve vanmiddag. Bij het voorgloeien branden de lampjes als normaal, maar als ik de sleutel omdraai hoor ik alleen getik, maar geen startende motor.
Elektrische onderdelen werken gewoon, echter de ramen gaan wel langzamer naar beneden. Er was niets elektrisch aan toen de auto afgelopen dagen stilstond.

Toen een jumpstart gekregen en startte meteen. Toen een minuut of twintig gaan rijden, alles ging goed. Toen ik langs een garage reed, daar geparkeerd en de auto uitgezet.
Toen ik weer probeerde te starten, een geluid alsof de startmotor te weinig stroom krijgt en wederom startte de motor niet.

De man van de garage heeft de accu doorgemeten, met de volgende uitkomsten:
motor uit: 11,8V
motor aan (met startkabels, weer in een keer starten) en lichten aan: 14,4V

De monteur gaf aan dat de accu kapot was. Hij had ze niet op voorraad, dus morgenochtend waarschijnlijk een andere accu halen.

Mijn vraag is: heeft de monteur gelijk? Dit is de eerste keer dat de auto niet start. Kan een accu van de een op de andere dag kapot zijn?
Nog een vraag: indien de accu vervangen wordt, blijft de boordcomputer e.d. dan intact? Heeft dat een eigen hulpspanningsbron voor het geheugen e.d.?

Een accu is niet zo duur in aanschaf, maar ik wil zeker weten of die het is en niet iets anders.

Alvast dank.

mauriesl

Geplaatst door mauriesl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

skybolt (0), 13 jaar geleden

monteur heeft gelijk , als auto start met een vers spanninkje ,is je accu naar z'n grootje.
meestal krijg je dit soort problemen in de winter ,als het koud is en de accu door de koude minder vermogen kan leveren.
Ik ga er van uit dat je geen laadstroom lampjes van je dynamo op je dashboard had branden.

en je boord computer blijft het gewoon doen na het plaatsen nieuwe accu ,je hebt alleen kans dat je de radio code opnieuw moet invoeren(bij originele renault radio).

mauriesl (0), 13 jaar geleden

Dank voor het antwoord. Heb de vraag ook gesteld op een clio-forum en daar werd hetzelfde gezegd.

gr
Mauries

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Bij een structurele accuspanning lager dan 12 Volt bij motor uit = accu overleden ....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.