Renault Clio: Clio start niet

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Mijn Renault Clio wilde vanochtend niet meer starten. Er is nog geen 2 weken geleden een splinternieuwe accu ingezet en vanaf dat moment nooit problemen gehad met starten.
Heb hem vanochtend een paar keer geprobeerd te starten, maar het accu lampje blijft knipperen op het dashboard. Als ik naar de accu zelf kijk brand er gewoon een groen lampje dat hij vol zit.
Het lijkt wel alsof hij wel probeert aan te slaan (qua geluid) maar hij start niet, maar ik wil hem ook niet te lang laten proberen want dat lijkt me ook niet goed voor de motor en dan zit ik straks wel met een lege accu.
Ik ben een beetje een leek op autogebied (heb de auto nu 3 weken) dus ik hoop dat iemand weet waar het aan kan liggen of wat ik nog kan proberen!

Alvast bedankt voor de moeite!

MarloesM

Geplaatst door MarloesM (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

Je hebt het over dat hij wel probeert aan te slaan.
Dus de accu is goed en de motor draait wel vlot rond tijdens het starten?
En het probleem is dus dat hij niet aanslaat,dan is een veel voorkomende oorzaak een defecte bdp sensor.
En als er startonderbreker op zit kun je nog even proberen met je reservesleutel de auto te starten.

MarloesM (0), 14 jaar geleden

ja de accu is goed en de motor draait goed rond tijdens het starten.
ik ga eens even kijken of ik hier verder mee kom, dankjewel!

MarloesM (0), 14 jaar geleden

Nou hij start weer hoor. De motor bleek alleen zeiknat te zijn waardoor hij niet aan wilde slaan. Heb hem met vochtafdrijver ingespoten en hij doet het weer als een zonnetje. Het viel gelukkig dus allemaal mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.