Renault Clio: wagen slaat soms niet aan, geen- of geen duidelijke foutcodes.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8V

Goede morgen allemaal.

ik heb hier een Renault Clio die in eerste instantie als storing had dat de auto niet wilde starten, op het moment dat je de contactsleutel omdraaide begonnen er onder de motorkap wat relais te tikken en gebeurde er verder niets. Na wat zoeken en de dealer gebeld te hebben of dit probleem bekend was niet echt iets gevonden, tot ik in ESI las over een storing waarbij water via de kabelboom in de relaiskast liep, waardoor de aansluitingen oxideerde. Ook de accu was slecht, dus ondertussen wat gerommeld bij de relais kast, en hup, hij liep weer zonder problemen. Accu vervangen, auto starten, nooit meer doen. Na een behoorlijke tijd zoeken en proberen op gegeven moment nieuwe relais erin, en hij deed het weer (ik had er al andere ingehad, en dat hielp in eerste instantie niet). Klant heeft de auto weer meegenomen, komt na een paar dagen weer terug, auto start niet/slaat niet aan. Uitlezen, storing krukas positie sensor. Al eens vervangen, maar goed, nu een originele gehaald met kabelset, gemonteerd, starten lopen. Klant neemt auto mee, na twee dagen zelfde verhaal. Als je de auto start dan knippert het MM-lampje soms, op het moment dat je gas geeft gaat het uit. Gas loslaten, lampje weer knipperen. De foutcode die hij dan aangeeft is startonderbreking niet herkend (hij loopt dus wel! ). Ook gebeurt het dat je de auto wil starten, hij niet aanslaat maar wel goed rondgaat, als je dan gas geeft slaat hij wel aan (met moeite). Ook kan het gebeuren dat je de sleutel omdraait maar er gewoon helemaal niets gebeurt behalve dat de lampjes op het dashbord aangaan.
Kortom een heel verhaal; ik heb dus al vervangen: de BDP sensor, de accu, de startmotor, de relais in de relais kast, de bedrading helemaal nagelopen, massapunten gecontroleerd en ik weet het op het moment even niet meer.
Heeft hier iemand nog ideeen??

ernst2884

Geplaatst door ernst2884 (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sgm (0), 14 jaar geleden

Tweede sleutel al eens geprobeerd ivm startvergrendeling?

the4men (0) PRO, 14 jaar geleden

hoi de kleine zwarte relais in de kast naast de accus gaan wel eens stuk ook de bedrading onder in de zwarte kast breken wel eens heb ook een draad breuk gehad van de relais naar de motor in de dikken bos

ernst2884 (0) PRO, 14 jaar geleden

Even een update, na het vorige bericht de auto nog diverse malen geprobeerd, en geen enkele keer meer een storing gehad. Twee maal een proefrit gemaakt, elke dag koud gestart, telkens direct aanslaan, geen lampjes meer gezien. Ik heb ook de tweede sleutel geprobeerd, maar dat maakte voor zover ik kon zien geen verschil. (hij deed het gewoon ook steeds).

Ik heb de klant de auto nu weer meegegeven, misschien dat ik toch met de bedrading controleren iets van een slecht kontakt heb hersteld?

We wachten het maar even af of de auto nog terug komt met een storing..

iedereen alvast bedankt voor het meedenken, Nico.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.