Renault Clio: Motor loopt koud onregelmatig, slaat af, weinig vermogen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.2 16V

Mijn motor loopt koud onregelmatig. Als ik de koppeling intrap blijft de motor niet stationair draaien, maar slaat direct af. De auto heeft ook weinig vermogen. Zodra de motor warm is is het probleem helemaal weg en loopt hij als een zonnetje. Alhoewel ik het idee heb dat het vermogen ook dan wat minder is, maar misschien is het maar een idee.
Het maakt niet uit of ik op benzine of op LPG rijd.
Ik heb ook het idee dat bij een koude motor het verhoogde stationair toerental sneller wordt verlaagd dan vroeger het geval was.


Heeft iemand een idee?

Arno654

Geplaatst door Arno654 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Klinkt als een koelwater temperatuur sensor die een te hoge waarde afgeeft.
Even de sensor laten uitlezen bij koude motor, dus de avond van te voren brengen.

Arno654 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de tip.
Inmiddels had ik zelf het idee opgevat om het gaskephuis te reinigen. Omdat hiervoor het inlaatspruitstuk er af moet en de boel toch open lag , heb ik meteen de klepspeling gecontroleerd. De speling was dramatisch krap. Hij loopt weer als een zonnetje!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.