Renault Laguna: Co veel te hoog

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

CO waarde zo hoog dat meter buiten bereik gaat. De spanning van de Lambda sensor gaat naar 0.015 volt. Dus ECU ziet een arm mengsel en gaat bijregelen. Alleen de spanning blijft laag. Zet ik de motor uit en contact weer aan, dan loopt de spanning van de sensor langzaam terug naar 0.45 volt. Start ik de motor weer, dan weer langzaam naar 0.015 volt. Trek ik de stekker gelijk los, dan gelijk naar een open spanning van 0.45 volt. Massa van de sensor is goed. Verwarming sensor werkt. Geen foutcodes. Geen lekkage van uitlaat. Heb dit nog nooit gezien. Wel is het raar dat vanaf het gasklephuis een komplete bekabeling getrokken is naar ECU. Voor de rest merk je niks, dan dat hij veel verbruikt. Maar dat is logisch. Kan toch niet anders zijn dan dat de lambda sensor kapot is?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan4911 (0) PRO, 10 jaar geleden

Lijkt me een typisch geval van sensor defect. Veel duidelijker krijg je ze niet aangeboden.

arjankempeneers (0) PRO, 10 jaar geleden

Sensor vervangen en probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.