Renault Laguna: Grote elektrische storing??

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds ongeveer een uur geleden werkt het ventilatie systeem niet meer, geen dashboard verlichting, benzine meter werkt niet meer, centrale deurvergrendeling werk niet meer; achterportieren zoitten op slot en kunnen van buiten en binnen niet meer worden geopend maar achterklep en voorportieren zijn open maar willen dus niet meer op slot, geen richting aanwijzers, geen groot licht, geen binnenverlichting.
In middels alle zekeringen in het dashboard gecontroleerd maar, helaas daar zit het probleem niet. Volgende mogelijkheid zou een zekering onder de motorkap zijn o.i.d.
Auto start nog wel, motormanagement systeem werkt, autoradio functioneert.
Iemand van jullie een idee wat hier aan de hand kan zijn???

Pedro911

Geplaatst door Pedro911 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Heb je de zekeringen al gecontroleerd dan , motorkap wil toch gewoon open ?
Controleer al je voedingsdraden eens en de massa kabels .

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Zekeringen in zijkant dashboard aan bestuurderszijde allemaal gecontroleerd.
Ja, motorkap wil gewoon open. Ik krijg echter die grote zekeringen niet los. Kan zijn dat ik te voorzichtig ben en meer kracht moet zetten maar, misschien is er ook een bepaald handigheidje om die grote los te krijgen. Daarnaast heb ik ook geen idee waar die zekeringen voor dienen.

Heb inmiddels van mijn vrouw begrepen dat e.e.a. begon toen ze de ontwaseming voor de voor en achterruit op maximaal zette.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Er is nog een zekeringenkast in de auto. Dan moet je binnenzijde dashboardkast verwijderen. Hiervoor moet je iets van drie torxen losdraaien vier haakjes tegelijk oplichten en dan kan de binnenzijde eruit.

En dan zit er helemaal rechts achterin tegen de bovenzijde nog een zekeringen kast. Je moet echt goed kijken want hij hangt op zijn kop. Deze kan je door twee haakjes in te drukken los klikken en een stukje naar je toe draaien waardoor je net genoeg zicht hebt op de zekeringen.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Maar gezien bouwjaar denk ik een defect aan de computer hulporgaan interieur.

ferdinand (60), 10 jaar geleden

Ik heb dit ook een keer gehad.Bij mij was het een smeltzekering die gedeeltelijk was gesmolten.Deze zekering zit direct bij een pool van de accu.Ik weet niet meer of het de plus of minpool was.Kijk maar even ,het is en klein zwart kastje.Het lijkt of er electronica in zit ,maar het is een zware smeltzekering.
Ferry

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Ferdinand, de smeltzekering waar jij het over had heb ik niet aangetroffen. De plus pool gaat rechtstreeks naar de zekeringen onder de motorkap, de min pool rechtstreeks naar de carrosserie.

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Sebastiaan, de zekeringkast achter het dashboardkastje gevonden. Hier zat slechts 1 zwart blokje in. Weet niet of dat nu een zekering is. Misschien is het wel iets van een relais?

ferdinand (60), 10 jaar geleden

Pedro,
Ik had een 1.9 diesel.Misschien zit bij een benzine ,dat kastje ergens anders.Maak dat zwarte blokje eens open en kijk wat er in zit.
Ferry

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Hallo Ferry,
Die zwarte blokjes; 1 zit er onder het dashboardkastje en dan zitten er nog een aantal in de zekeringenkast onder de motorkap.
Probleem met die zwarte blokjes is dat ze zo strak in de connectors zitten dat ik ze er niet uitkrijg. Misschien ben ik te voorzichtig en moet ik meer kracht zetten......maar ik wil de boel niet verder kapot maken.

ferdinand (60), 10 jaar geleden

Pedro,
Die blokjes in de zekeringkast zijn relais.Wat ik bedoel is een kastje waarin een kabel gaat en een kabel uitkomt.Als er aan dat blokje onder het dashboard een stekker zit, is het niet datgene dat ik bedoel.Misschien zit er bij een benzine geen smeltzekering, dat weet ik niet.
ferry

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Ferry,
Bedankt voor je antwoord. k zal dus nog verder moeten zoeken. Kan eventueel in de zekeringenkast onder de motorkap die "grote" zekeringen nog controleren maar, die krijg ik ook niet los terwijl ze er bijna net zo uitzien asl de kleine....

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Probleem gevonden. 1 van de 70 Ampere zekeringen in de zekeringenkast onder de motorkap was door. Zal deze morgen vervangen en dan hoop ik dat dit alles is.....

Iedereen bedankt voor de medewerking tot nu toe......

Pedro.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Let wel, wat is de oorzaak hiervan? Deze branden niet zomaar door.

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Hallo Sebastiaan,
Ik realiseer mij dat deze niet zomaar doorbranden. Vandaar ook mijn opmerking dat ik hoop dat dit alles is. Heb inmiddels wel hier bij andere problemen een sterk vermoeden dat het de ventilator van de ontwaseming kan zijn. Dit schijnt vaker voor te komen maar, dat moet ik dus even afwachten en onderzoeken.

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Probleem gevonden. Ventilator heeft de geest gegeven. Motor loopt zo zwaar dat hierdoor de hoofdzekering van 70 Ampere door brand. Voor een paar tientjes bij de sloop een andere motor gehaald. Probleem opgelost en zekering brand niet meer door.

Iedereen bedankt voor de medewerking!

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Zekering lag er weer uit. Verder zoeken heeft effect gehad. Vlak onder de zekeringenkast onder de motorkap een draad aangetroffen waarvan de isolatie was doorgesleten. Euvel verholpen. Alles nu weer een100%

Probleem opgelost! Bedankt iedereen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.