Renault Laguna: Stotteren bij nauwelijks gasgeven + achterasrubbers vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Goedemiddag,

Ik heb een Renault Laguna 1.8 16v uit 2001 (Laguna II).

Heb die auto inmiddels bijna 2 jaar, in het begin was het een heerlijke reisauto, maar de laatste tijd is het rijplezier gedaald tot een minimum, doordat ik verschillende probleempjes heb, die ik maar niet opgelost krijg.

Motorisch:

Tijdens het rijden stottert de auto. Dit gebeurt voornamelijk als ik een constante snelheid (bv 80 km/h) rijd. Hij bokt dan regelmatig, houdt even in, gaat weer verder enz. Heel irritant.
Ook als ik abrupt gas los laat, stottert de auto, geef ik dan weer gas bij, dan stottert die weer. Hetzelfde geldt voor heel licht het gaspedaal intrappen.
Als ik gewoon accelereer (dus het gas dieper intrap), heb ik nergens last van. Dan stottert die niet meer, gaat die vloeiend de toeren in.
Wat ik tot nu toe gedaan heb:

- Bougies vervangen
- Gasklephuis helemaal schoongemaakt en de O-ringen vervangen.
- Gaspedaal+sensor vervangen.
- BDP-Sensor vervangen.

Nu heb ik gelezen dat de temperatuursensor van de motor ook vaker tot dit soort storingen kan leiden ? De stekker van het gasklephuis zou ook de boosdoener kunnen zijn?
Welke mogelijkheden zijn er nog meer ?

Het rare is echter, dat als ik bv het gasklephuis schoonmaak, of iets anders vervangen heb, de 1e 2 a 3 dagen de auto prima rijdt, daarna begint het gestotter weer van voren af aan.
Auto heeft al aan de computer gehangen, maar geen melding gevonden.

Verder heeft de auto pas geleden , grote beurt gehad, alle filters en vloeistoffen vervangen evenals de distributieriem + waterpomp.


Achterasrubbers:

Een tijdje geleden, hoorde ik linksachter een enorme knal. Ik dacht eerst aan een klapband, maar dit was het dus niet.
Bleken dus de achterasrubbers te zijn. Nu begint sinds een tijdje ook iets linksachter enorm te stoeken / ik vermoed een veer of schokbreker. Vreemde is dat hij wel pas geleden door de APK is gekomen (met een steekproefmeting).


Gr. Sharif

Sharif

Geplaatst door Sharif (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Als het een IDE uitvoering betreft zijn de motorproblemen wel te verklaren vervuiling in het gehele blok is meer regel dan uitzondering. Wat de achteras betreft als deze voorzien is van een torsie vering dan is vervangen de beste optie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.