Renault Trafic: code P0100

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 dci

lampjes service, voorgloeien en motormanagement branden en hij heeft als enige foutcode opgeslagen P0100 (luchtmassameter).
Wat mij opvalt is dat als ik de motor start en hij slaat aan dan duurt het enkele momenten voordat hij stationair gaat lopen, eerst is het toerental te laag.
Als ik data uitlees geeft de LMM een erg mooi signaal op het scoopbeeld en dit gaat netjes mee met het toerental.
Als ik storingscodes wis en ik start de motor gaan na 1 seconde de lampjes van service en voorgloeien weer branden en ik heb meteen weer code P0100.
Komt dit verhaal iemand bekend voor en/of heeft iemand een tip?
Ik heb al diverse kapotte LMM gehad maar nog nooit dat daarop zo snel een storingscode gegeven werd terwijl hij zo een mooi signaal geeft.

autobedrijf schijf

Geplaatst door autobedrijf schijf (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

waarsch. probleem met luchtverbruik?....
Als je de storing gewist hebt en je zet hem alleen op contact en er gaat geen storingslampje branden is de lmm electrisch correct.

autobedrijf schijf (0) PRO, 13 jaar geleden

Lampjes gaan idd pas branden na starten, maar de auto rijd verder gewoon goed dus daarom zoek ik het niet in probleem met luchtverbruik.
Klant zei gisterenavond toen hij hem weer ophaalde wel dat s'morgens bij de koude start de motor de eerste keer niet wil blijven lopen, ze moeten dan gas geven om hem aan de praat de houden.

check

Beste antwoord, geplaatst door autobedrijf schijf (0) PRO, 12 jaar geleden

Sorry, ik was vergeten om de oplossing te plaatsen. Bij deze:
Luchtmassameter vernieuwd, codes gewist en probleem is opgelost. Alsnog bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.