Renault MEGANE SCENIC: code radio achterhalen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

Ik moet mijn radiocode achterhalen want mijn accu is vervangen en alles is uitgeschakeld. Mijn radio heeft geen 4 gaatjes maar slechts 2. Hoe bouw ik deze (originele Renault ) radio uit, want ik vind alleen maar informatie over 4 gaatjes in de radio en spijkers of sleutels

68rob

Geplaatst door 68rob , lid sinds 2 jaar geleden

1 Reactie

Heino4267, 2 jaar geleden

Procedure:
1. in je eigen documentatie:
Je kijkt op je aankoopbon of in je instructieboekje (sticker?) wat de code is.
Die code staat alleen op de aankoopbon als de auto bij de Renault dealer is gekocht.
2. via de dealer:
Je gaat met je identiteitsbewijs en de autopapieren langs de dealer en vraagt heel vriendelijk (= goedkoper!) of zij misschien de code voor je in hun systeem kunnen opzoeken. Dit geldt trouwens alleen voor de radio die origineel in die auto is uitgeleverd.
3. via de codes op de radio en dit forum:
Precies passende spijkers in de gaatjes steken (of er dat nou 2 of 4 zijn) (maar nog beter: de originele beugels) en dan de radio naar voren trekken (dat gaat het best met de originele beugels). Daarna zet je hier de code neer die staat op de zijkant van je radio (vaak beginnend met een M), en vraag je hier om de code.
Het kan zijn dat je eerst wordt benaderd voor meer info (m.n. ben je de rechtmatige eigenaar van de radio).
Bij twijfel over alle getallen (er staan vaak heel veel nummers op) maak je een foto van alle getallen en zet die hier neer.

Zodra het werkt, bedankt je degene die je geholpen heeft.
Zoiets?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.