Renault Scenic: contactslot defect en wat nog meer???renault scenic 1.9 D 99

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Geachte knappe koppen, Mijn echtgenote is een dagje weg geweest met de scenic de hele dag geen problemen maar na een tijdje geparkeerd staan wou zij de auto starten voorgloeien contact alles okay maar met doordraaien van de sleutel om daadwerkelijk te starten geen weerstand in het contact mooi niet starten!! Gelukkig kon ik net van dienst daar heen komen en ja dan hoop je op zo'n moment van zo moet je dat doen schatje maar helaas!! ook bij mij hetzelfde probleem! Ik dus wachten op de ANWB en de monteur bevestigt dat het contactslot defect is en dat er geen spanning bij de startmotor komt! ik dacht nou een nieuw contactslot en dan weer verder tuffen !! om thuis te komen ben ik in de 2e versnelling aangetrokken door de ANWB monteur.....veilig thuis gekomen hoor ik een hoop gerammel en gepiep van onder de motorkap ik gauw kijken er is veel rook maar kon het niet goed lokaliseren! heb het wel gauw gefilmd en gauw motor uitgezet! Ben bang dat er veel meer aan de hand is dan contactslot,en vervang je die waar houdt het op En ja is een oudere wagen en ja beter een nieuwe maar niet altijd komt het goed uit!! hopend op een paar wijze tips wacht ik af !! met vriendelijke groet Iwan

iwan4697

Geplaatst door iwan4697 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Tja.... een hoop gerammel en gepiep van onder de motorkap...

Wat rammeld er en wat piept er?
Dat kunnen wij hiervandaan ook niet zien he..

iwan4697 (0), 10 jaar geleden

heb het korte filmpje hier staan: http://www.youtube.com/watch?v=FgyGpeXQO...

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Met wat pech is starter toch bekrachtigd en is het tandwiel tegen de starterkrans aan gaan lopen. Contactslot vervangen en dan op hoop van zegen dat de starter nog werkt.

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Die rook zal wel van de verbrande startmotor komen.. Tijdens het rijden is er toch spanning op de startmotor gekomen zeer waarschijnlijk.

Zorg eerst dat het contactslot goed komt en dan de startmotor vervangen. Duidelijk een gevalletje van en en .

Door het geluid van de dieselmotor hoorde je niet dat de startmotor ook mee ging draaien.

Groeten.

iwan4697 (0), 10 jaar geleden

bedankt voor de tips ik denk dat dit het zal zijn nu eerst opzoek naar 2e hands onderdelen en opzoek naar een montage handleiding voor beide!

iwan4697 (0), 10 jaar geleden

Vandaag met de scenic aan de gang gegaan eerst ander contact slot er op en daarna de startmotor vervangen die echt goed versleten/defect was. En ja hij doet het weer bedankt voor alle input!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.