Renault Scenic: Distributieriem vervangen: probleempje...

Bouwjaar: 2002, Motorcode: F4R 2.0 16v

Hey mensen,

Ik ben van mijn Scenic de distributieriem aan het vervangen, maar ik loop tegen een klein probleempje aan:
Hoe krijg ik de onderste kap van de distributieriem weg? Ik heb hem losliggen, maar heb geen enkele ruimte om deze eruit te halen. Ik kom een goede 2 centimeter te kort, dwz het blok moet in zijn geheel naar de bestuurderskant verschuiven om ruimte te kunnen maken voor het kapje. Hoe krijg ik dit voor elkaar, want er zit geen enkele beweging in het blok in die richting.

RPJdeWeert

Geplaatst door RPJdeWeert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

bokje onder het carter. motorsteun los. Auto omhoog dan zakt de motor en klaar.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

De bovenste motorsteun is los, of bedoel je het hondenbotje achteraan? Als de motor zakt dan wordt de ruimte alleen maar kleiner.

Mr.Egg (0), 10 jaar geleden

bok onder motor, motorsteun los, wiel en plastic kappen verwijderen bij de wielkuip en dan moet het kunnen.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Tja dat had ik allemaal gedaan. Hielp allemaal niks. En ineens lag hij op de grond. En daarna kwam de volgende uitdaging: terug erin....
Dat is helaas met grof geweld gegaan, ik heb alles geprobeerd maar er is gewoon te weinig ruimte om dit normaal te kunnen doen.
Maar goed, het zit er weer in....

Mr.Egg (0), 10 jaar geleden

Soms is het inderdaad even stoeien..zo heb ik ook wel eens lopen stoeien met onderste kapje van een simpele citroen saxo 1.4 8 klepper...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.