Renault Megane: Controle lampje elektronische probleem, Benzine druk

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V IDE

Ik heb een probleem met mijn Renault Megane 2.0 16V IDE.
Het controle lampje van elektronische storing gaat met grote regelmaat aan.
Heb hem laten uitlezen bij de Renault dealer en de conclusie was dat er mogelijk een probleem is met de brandstofpomp of de hogedrukregelaar, er is een probleem met de benzinedruk.
Omdat het lampje niet continue brand en ik (ogenschijnlijk) geen problemen heb tijdens het rijden is mij min of meer geadviseerd hier nog geen werk van te maken totdat duidelijker is waar het probleem zit.
Wanneer men nu zou gaan zoeken zou het misschien een hoop arbeid voor niets zijn.
Ik heb in wat eerdere posts gelezen dat dit type motor nog al eens voor wat problemen zorgt.
Nu is mijn vraag waar doe ik verstandig aan / wat moet ik doen?
Ik heb eerder gelezen dat cleaners bij de brandstof en een benzine filter al kunnen helpen, die cleaner die kan ik nog wel vinden in de winkel, maar dat benzine filter begint eigenlijk al een beetje te moeilijk te worden, neem aan dat dit niet zo'n simpele is die vroeger altijd in auto's zaten. Wie kan mij wat advies geven?
Hoe los ik dit op??


Alvast bedankt

Vincent

captainX

Geplaatst door captainX (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

willem12077 (0), 16 jaar geleden

Benzinefilter zit onder de auto (links, ter hoogte van het achterwiel). Gemakkelijk te vinden: volg de slangetjes vanuit de tank en het kan niet missen. Het is een metalenfilter (lengte ca. 12 cm; diameter ca 8 cm. Vervangen is eenvoudig. Aansluiting met snelkoppelingen. Indrukken van blokkeringsnokje en je trekt de slangen los. Daarna kan je filter uit beugel schuiven. Let wel op de benzineleiding staat onder druk; druk is zo weg als je een kant los hebt.
Het gemakkelijkst kan je het filter vervangen als auto op smeerbrug staat. Mocht dat niet lukken, zet auto dan met de rechterwielen op een stoep- rand. Je kruipt dan gemakkelijk onder de auto om filter te vervangen.

Filter haal je in een automaterialenzaak. Men kan daar aan de hand van kenteken precies opzoeken welk type je nodig hebt. Kost ca 15 euro.

Succes
Willem

kawaZ750 (0) PRO, 16 jaar geleden

je probleem zit waarschijnlijk in de drukregelaar, deze zal vervangen moeten worden. Deze zit op de inspuitgalerij.

captainX (0), 16 jaar geleden

Wat zou zo iets kosten en is het dan logisch dat hij ook minder goed start??

kawaZ750 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik dacht uit mijn hoofd rond de €160 ex btw. Het zou kunnen dat hij daardoor slechter gaat starten, alleen heb ik het nog niet eerder gehoord

captainX (0), 16 jaar geleden

Ben bij de Renault garage geweest en het zou rond de 500 euro gaan kosten.
regaalr 180 sensor 120 en wat arbeid.
Kan iemand mij een goed altrnatief bieden in de buurt van Houten voor de renault dealer??

robert-1971 (0), 16 jaar geleden

Tank eens een keer Shell V-Power, ik heb hetzelfde probleem gehad met een Laguna, we tanken nu Shell V-Power en hebben het probleem nog niet weer gehad.Is toch het proberen waard toch.

captainX (0), 16 jaar geleden

Hoe lang duurde het bij jou na het tanken van de Vpower, 1 tank leeg of langer??

THNX

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.