Renault Megane: Zekering Xenon RV brand door

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo

Ik heb een probleem met een Megane (3drs) waar Xenon op zit.
Bij deze auto brandt na 1 dag tot 3 weken de zekering door van de rechter koplamp (xenon).Wat wij al hebben gedaan is de regelunit onder de koplamp verwisseld van links naar rechts,nieuwe lamp.Het kabelboompje naar de beide lampen losgehaald en bekeken ,maar eigenlijks niks raars kunnen vinden.regelunit/zek. kast naast de accu eruit gehaald en van binnen bekeken maar eigenlijk ook niks aparts kunnen vinden.Wat ik nog wel gedaan heb is dat kastje (UPC meende ik) even door gemeten en kijken welke draden er nog meer op die zekering zitten,en dat was er nog 1,bruine stekker groen draadje loopt naar binnen van de auto, zover ben ik gekomen ,dit was niet het enigste draadje wat naar binnen liep........

MVG Bennie (tis een nieuw type megane)

bennie193733

Geplaatst door bennie193733 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

bennie193733 (0) PRO, 16 jaar geleden

Update:

Probleem gevonden,de groene draad uit de bruine stekker die naar binnen liep gevolgd.Deze ging naar de stekker onder de stoel,ff meten en toen bleek hij onder de stoel van groen naar blauw te veranderen (handig.....) Toen bleek het draadje naar de achterbank te lopen,en deze schuurde tussen 2 metalen delen van de auto,waar hij dus kortsluiting maakte.

klant blij,baas blij en ik ook blij :)

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

dat zijn storingen die je zo achter de computer niet ff oplos :S

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Oke had gister precies hetzelfde. Hier zat het in een verbrande stekker van de hoogte regelaar achter.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=sjaak10918]dat zijn storingen die je zo achter de computer niet ff oplos :S[/quote]
maar het zijn wel de mooiste storingen ;-) ... als ze daarna opgelost zijn !

bennie193733 (0) PRO, 16 jaar geleden

Haha toevallig,had over verbrande stekkers wel eens vaker gehoord.Zit die stekker onder de achterbank?,kon geen stekker vinden althans....

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee zit op hoogte regelaar die op achteras is gemonteerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.