Renault 12: Controle lampjes branden bij rijden [Clio, 1994)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Zo nu en dan tijdens het rijden gaan de controle lampjes branden van olie, accu en handrem. De auto lijkt vervolgens geen vermogen meer te hebben en kan dus niet rijden. Bij direct opnieuw opstarten zijn de lampjes uit en rijd de auto weer prima. Vloeistoffen zijn gecontroleerd, alles in orde. Ook accu, v-snaar zijn nagekeken.. allemaal prima. Op het eerste gezicht is er niks te ontdekken waarom dit gebeurt. Er lijkt geen duidelijke lijn in te zitten wanneer dit gebeurt, maar meestal wel na eerst te hebben moeten afremmen bij bijvoorbeeld stoplicht of in een file. Bij eerste keer dat het gebeurde gingen de lampjes weer uit bij het gas geven, de keren erop reageerde de auto helemaal niet meer.

Iemand met een tip? Of herkent iemand deze omschrijving?

Clio94

Geplaatst door Clio94 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 12? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cliodennis (0), 15 jaar geleden

gasklephuis vervuiling. Ook de stationair regelmotor kan deze storing veroorzaken, dat hij het gas niet meer 'opvangt' bij gas los laten. Dit is hetzwarte 'blok' voor tegen het injector huis aan.
Ik zou eerst beginnen met de gasklep goed schoon te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 12 of stel zelf een nieuwe vraag.