Renault Scenic: cruie control scenic

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds het weekeinde brand het lampje van de cruise control niet meer in de display. De cruise control doet zelf ook niets meer. Geen aanwijsbare reden. Heeft de cruise control een zekering en waar zit die dan.
Auto is vandaag bij een schadebedrijf uitgelezen. Geen foutmeldingen. Heeft iemand enig idee wat de oorzaak is.
Heb het een en ander gelezen over de pedaalschakelaars. Heeft hier een foto van.

jaap54

Geplaatst door jaap54 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (110), 9 jaar geleden

Heb je de schakelaar Cruisecontrol/snelheidsbegrenzer wel op Cruisecontrol staan?
(Heb je kinderen, of heb je de auto gepoetst...?)

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

En doet de begrenzer het wel?

jaap54 (0), 9 jaar geleden

Uiteraard zijn de knoppen aan- en uitgezet.
Het geheel werkt niet dus ook de begrenzer niet. het is alsof er geen cruise control in de auto zit.

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Dan is schakelaartje op dashbord mogelijk lam. Deze kan je zo uit wisselen om te testen.

Vinnie981 (0), 9 jaar geleden

Schakelaar zit op het stuur, linkerkant. Deze is uit te bouwen zonder dat het stuur er af moet lees ik in de handleiding. De kappen achter het stuur moeten los (2 keer torx losdraaien onder op knie hoogte en de onderste kap naar je toe trekken. Stuur helemaal in de stand zo dicht mogelijk bij de bestuurder plaatsen en bovenste kap verwijderen achter het stuur. Daarna moet je achter op het bedieningsorgaan een schakelaar los halen en een stekker. Dan kun je de schakelunit weghalen. Je zou hem open kunnen halen en eens na kunnen meten met een multimeter. Mijn ervaring met de regenwisserschakelaar waren daarbij overigens niet positief, maar misschien valt het met deze schakelunit mee. Mischien zit er gewoon iets niet helemaal lekker in de rond-draai-schakelaar, iets afgebroken of iets dergelijks.

Als je de unit verwijderd terwijl de auto niet op contact staat krijg je geen error codes opgeslagen in je renault computer....niet dat dat erg is, maar dan zou renault kunnen zien dat je iets met de schakelunit gedaan hebt.

Het probleem zit hem vast niet in de + en - knopjes en de 0 en R knopjes op je stuur. Ik zou het echt zoeken in de schakelunit of de bdrading daar naar toe.

jaap54 (0), 9 jaar geleden

Cruise control werkt weer.
Afgelopen vrijdag nogmaals uit laten lezen bij een algemene garage. Geen foutmeldingen. Toch maar naar de Renault dealer. Ook geen foutmeldingen (wel 42 euri lichter). Het enige wat ze wel konden vertellen dat het mogelijk een zekering was. Ik had namelijk ook geen parkersensoren meer bleek mij vrijdag.
Zekering zit zeer handige plek. Namelijk naast de accu. Uitbouwen dus voor dat je er bij kunt. Is een minizekering van 7.5 amp.
Zekering vervangen en de cruise control was weer in beeld. Dit was echter van korte duur. Na het linkerachterraam te hebben geopend, zekering eruit.
Uiteindelijk bleek er dus sluiting te zitten in de schakleing acterruit links. Deze is recent vervangen en werkte verkeerd om. Draden omgewisseld. Deze gecontroleerd en hefsteld. De elektrische bediening van de ruiten word dus niet alleen geregeld via de zekeringen in de auto. Druk mee geweest om de oorzaak te vinden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.