Renault Scenic: cruise control in Scenic 1997

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik wil voor een kennis een cruise control inbouwen in een Scenic (kentekendatum 11 sept 1997), maar ik weet niet of die een elctronisch gaspedaal hebben. En ik kan niet in de wagen kijken, want het moet een verrassing voor hem zijn.
Kan ik daar een gewone bowdenkabelservo gebruiken of moet het een cr.control voor electronisch gas zijn?
En kan ik het snelheidssignaal ergens vanaf halen of moet dat met magneetjes om de aandrijfas?
Ik heb ervaring met het inbouwen van John Gold AP 50 en ZP 50 (mangeetjes om de aandrijfas en bowdenkabel naar de gasklep) maar die zijn niet meer te krijgen. Wat is de meest eenvoudige cr.control voor deze wagen?
Vast dank voor advies,
Gert.

Geplaatst door

gbvandriel (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kabelservo is prima.
Kabel verbinden aan het gaspedaal.

Gr.

Petje57 0
badge

17 jaar

Petje57,
Dus gewoon een "ouwerwetse" met een vacummservo met bowdenkabel naar de gasklep en met magneetjes om de aandrijfas met een pick-up waar de magneetjes langs gaan voor de snelheid.
Hartstikke bedankt.
Gert.

gbvandriel 0

17 jaar

Met kabel kan altijd.
Als de auto is voorzien van een potentiometer voor het gasgeven i.p.v. een gaskabel, dan verbind je de bowdenkabel aan het gaspedaal zelf in de auto.......Al vaker gedaan.

Gr.

Petje57 0
badge

17 jaar

Ja, dat kan natuurlijk ook. 'k Zal wel eens kijken hoe dat bij een Scenic allemaal zit onder dat pedaal. Daarkom ik wel uit.
Bedankt.
Gert.

gbvandriel 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.