Renault Scenic: Electrische problemen (verlichting-achter en ruitenwisser achter

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

Ik heb een Scenic van bj 2000 1.6 16v,sinds maanden heb ik af en toe last van :wanneer mijn ruitenwisser(voor) aan is gaat soms mijn achter ruitenwisser werken wanneer ik op mijn rempedaal druk,zonder dat de schakelaar aan het hendel is in geschakeld. Ongeveer 10 dagen terug zijn mijn remschijven en remblokken(voor en achter) vervangen bij een garage, ik kwam pas er achter :wanneer ik mijn versnellingspook op achteruit zet en daarna op rempedaal druk brandt lichte mate het symbool van achtermistlamp in mijn dashboard.Links achterverlichting geeft poblemen : Als de versnellinspook op achteruit stand staat en dimlichten ook aan zijn en ook de rempedaal indruk en ook richtingwijzer op links zet gaat wordt achterlichten(links) minder feller en gaan lichte mate ook meeknipperren.Ik heb intussen gekeken zowel naar linker als rechter verlichting naar corrosie en naar kapotte lampjes (niets gevonden) toch alle lampjes vervangen achter.Ik denk niet dat dat deze problemen door kapotte zekeringen kunnen komen,want alle lampjes branden rondom.Zou het door relais kunnen komen ?(waar zitten die)of is er een andere oorzaak ?Tevens een andere vraag :Alle lichtjes van knopjes en schakelaars op mijn dashboard branden niet(al twee jaar niet) .Zou dit door zekeringentjes komen die doorgebrandt zijn of lampjes die vervangen moeten worden?waar zit de zekering van deze lampjes en/of hoe vervang ik deze kleine lampjes in deze knopjes/schakelaars?

Zijn er mensen met hetzelfde probleem hadden en hoe hebben ze het opgelost,gaarne antwoord.

Osie63

Geplaatst door Osie63 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Devvo (0) PRO, 16 jaar geleden

je verhaal is slecht leesbaar

wat ik eruit begrijp is dat je massa sluiting hebt ik je achterlichten? (verlichting om en om mee knipperen met je knipperlichten ookwel te beschrijven als een disco?)


stekkerverbinding van achterlicht units modificeren: contactjes dichter naar elkaar buigen met een schroevendraaiertje en inspuiten met contactspray oid

dat mistlampindicatie lampje heeft daar ook mee te maken

Osie63 (0), 16 jaar geleden

Devvo hartelijk dank voor de tip, ik heb achterlicht units los gehaald en de contactjes naar elkaar gebogen en met contactspray behandeld (zowel de stekkers als ook pennen waarop deze stekkers worden ingestoken), nu werken mijn achterlichten wel goed (geen disco meer).
Het probleem met de achter-ruitewisser weet ik nog niet of het opgelost is dat moet met de tijd blijken, omdat deze probleem heel af en toe voordeed.


Verlichting lichtjes van de knopjes en de schakelaars die op mijn dash-board bevinden branden dus niet (allemaal),wat zou de oorzaak zijn?zekering(en) ,relais of alle lampjes zijn doorverbrandt.Waar bevind(en) de zekering(en) cq relais van deze lampjes ?Hoe kan ik deze lampjes die in deze knopjes/schakelaars bevinden vervangen?Gaarne uw reactie hierop.

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk zijn alle lampjes in de schakelaars defect deze zijn moeilijk/niet te vervangen
dus complete schakelaars vervangen
betreffende de achterruitewisser ,hier waren destijds specilale aanpassingssetjes voor ,in de vorm van een weerstandje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.