Renault Laguna: cruise control regelmatig niet in te schakelen.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Sinds een aantal weken wat problemen met mijn cruise control.
Hij wil gewoon simpelweg geen snelheid pakken.
Als ik de schakelaar aan zet, verschijnt wel het groene lampje dat deze is geactiveerd, maar als ik de knoppen aan beide kanten van het stuur indruk, gebeurt er niets. Normaliter wordt dan de snelheid getoond en kan je deze wijzigen.
Soms doet hij het opeens wel, maar dit is maar sporadisch.

Wat nu het vreemde is:
Als ik de snelheidsbegrenzer aanzet, werkt deze wel correct en altijd.

Iemand enig idee?

mwoe

Geplaatst door mwoe (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan is waarschijnlijk de remlichtschakelaar of de koppelingspedaalschakelaar defect. Aan de testkast moet dit te zien zijn.

mwoe (0), 14 jaar geleden

[quote=8je]Dan is waarschijnlijk de remlichtschakelaar of de koppelingspedaalschakelaar defect. Aan de testkast moet dit te zien zijn.[/quote]
Bedankt voor de reactie.
Net even mee zitten spelen en het lijkt erop dat het probleem in de koppeling zit.
Net even in het laguna werkplaatshandboek gekeken (handig INET) en zie dat er 2 schakelaars op de koppelingbediening zitten.
Moet ik de koppeling nu eruit halen om erbij te kunnen?

Nogmaals bedankt!

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Als je koppeling geen hulp veer heeft (dit is een recall geweest) dan kan het zijn dat na verloop van tijd je koppeling pedaal niet hoog genoeg komt om de schakelaar in te drukken. verder kan je de sensor afstellen indien deze veer er wel in zit.

mwoe (0), 14 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Als je koppeling geen hulp veer heeft (dit is een recall geweest) dan kan het zijn dat na verloop van tijd je koppeling pedaal niet hoog genoeg komt om de schakelaar in te drukken. verder kan je de sensor afstellen indien deze veer er wel in zit.[/quote]
Bedankt.
Kan ik makkelijk bij die sensor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.