Renault Laguna: Reset service indicator cq onderhouds sleutel Laguna II

Bouwjaar: 2003, Motorcode: 1.8 16v

Renault Laguna II Grandtour 18 1.6V

Zelf onderhoud uitgevoerd bij de auto, helaas blijft mijn ‘sleutel’ ter indicatie op de boordcomputer knipperen ter indicatie dat er nog een onderhouds beurt moet worden uitgevoerd.

Ondertussen al veel gezocht op problemcar, ik ben er van overtuigd dat meerderen hetzelfde probleem hebben gehad maar ik heb zelf DE OPLOSSING niet kunnen vinden.

Gevonden bij Renault en geprobeerd:
1 Ga met de boordcomputer naar de onderhoudsinterval. Houd de dagtellerknop (bij de km/toerenteller) voor ong. 30 sec ingedrukt. Hij geeft dan vanzelf de volgende onderhoudsinterval aan.
2 Ik heb overigens begrepen dat het resetten zou gaan met de schakelaar op de top van de ruitenwisser-schakelaar. Iets met 10 seconden vasthouden, of zo iets, als je op de service aanduiding in het menu komt
3 Eigen probeersel. Een tijdje de accupolen los gehad en gehoopt dat alles zichzelf resette, maar helaas (of eigenlijk maar goed) de indicator kwam terug.

Helaas geen resultaat. Hoe kan het wel? Kan iemand mij de exacte link geven, of anders exact beschrijven.
Bijvoorbeeld. Moet dit gebeuren met draaiende motor of alleen contact aan? Welke stappen moet ik stap voor stap doen, bijvoorbeeld eerst naar de ‘onderhoudsinterval’ op de boordcomputer toegaan, daarna dagteller indrukken. Deze XX sec ingedrukt houden. Of beiden tegelijk ingedrukt houden, etc.

arnold66

Geplaatst door arnold66 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arnold66 (0), 14 jaar geleden

Bedankt Jdp
Ziet er zeer veel belovend uit.
Vanavond uittesten en issue eventueel sluiten. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat niemand hetzelfde probleem had gehad. Het blijft toch ook weer een kwestie van de juiste trefwoorden gebruiken

arnold66 (0), 14 jaar geleden

Probleem OPGELOST. Op de aangegeven link van JdeP staat een document waarin exact op staat hoe het moet. Als je de procedure volgt, 10 sec werk.

JdeP (10), 14 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is,nog veel succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.