Renault Laguna: Cruise control valt uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Onlangs is mijn instrumentenpaneel vervangen door het model van de huidige Laguna. Als ik de ingestelde snelheid van de cruise control wil verhogen of verlagen (door op de + of de - toets op het stuur in te drukken), valt de cruise control uit. Het display op het instrumentenpaneel wordt dan blanco of de tekst ervan bevriest. De enige manier om de cruise control weer te activeren is de cruise control (schakelaar links op het dashboard) uit te zetten en weer in te schakelen. Mogelijk is de schakelaar in het stuur defect. Ik denk dat ik deze kan demonteren na het verwijderen van de kap midden op het stuurwiel. Hoe kan ik deze kap verwijderen? Of heeft iemand een andere verklaring voor mijn storing?

Jan Willem 2

Geplaatst door Jan Willem 2 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

kap middden op het stuur is je airbag dus kijk daar mee uit als je hem loshaalt>aan de achterkant van het stuur zit een gaatje waar je een schroevendraaier in moet steken om een veer erug te duwen en dan tegelijker tijd de airbag omhoog moet trekken/schuiven hierna kun je de schakelaaars vervangen van de cc

Jan Willem 2 (0), 17 jaar geleden

Hallo abc,

bedankt voor de aanwijzing. Ik heb de schakelaars van de cruise control op het stuurwiel vervangen. Daarmee is het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.