Renault Laguna: Cruise Control werk niet op gas wel op benzine

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

3 jaar geleden een renault laguna grand tour gekocht op G3 Gas. Toen ik met de auto thuis kwam bleek dat cruise control wel op bezine werkte maar niet als ik op gas reed.

Auto terug gebracht naar dealer om het te laten repareren. Auto is in totaal 3 weken weg geweest maar men heeft het probleem niet kunnen oplossen.

Ze hebben van alles geprobeerd. stapsgewijs alles van een andere g3 gas auto overzetten naar de mijn auto om te kijken of ze daar misschien het probleem mee konden oplossen of vinden.

Uiteindelijk hebben ze het opgegeven en aangeboden om de auto (op hun kosten. mits niet te duur) naar een gas specialist te brengen, zodat die het probleem kunnen oplossen.

Helaas wilde er hier in leeuwarden geen gas specialist naar kijken omdat zij vonden dat het probleem niet in de gas installatie kan zitten maar in b.v. de computer van de laguna en dat ik het probleem moet laten oplossen door een renault dealer. De reault dealers hier zeggen echter sorry dit kan niet aan de laguna liggen maar moet een probleem met de gas installatie zijn. Inmiddels ben ik drie jaar verder en heb nog steeds het probleem. :(

Scenario's:
rijden op gas: Dan kan ik cruise control niet aanzetten
Rijden op benzine: Dan kan ik cruise crontrol wel aanzetten. Schakel ik al rijdend over op gas dan valt cruise control uit en gaat niet meer aan. (ook niet als ik dan al rijdend weer terug schakel naar bezine. Ik moet dan eerst de motor uitzetten en daarna starten voordat hij op bezine wel weer werkt)

Volgens het onderhouds boekje zijn er al vaker problemen geweest met de cruise control maar de dealer die er toen der tijd naar gekeken heeft kan niet achterhalen wat het probleem was en hoe ze het hebben opgelost.

ik heb eurogas gebeld en die zeggen dat dit type gas installatie, cruise controle gewoon op gas moet werken.

Heeft iemand nog ideeen?

ronnymaas

Geplaatst door ronnymaas (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Harald4118 (0), 15 jaar geleden

Als je rijdt op gas en de cruise control wil niet aan, moet er volgens mij een foutcode te lezen zijn in de benzine ECU. Dus gaan rijden met de laptop erbij. Eerst op benzine, dan omschakelen op LPG en kijken welke fout er komt.

jan1958 (0), 15 jaar geleden

het mag niets uitmaken of je op gas of benzine rijd. maar omdat er een aantal dingen voor beide brandstoffen in de boordcomputer geregeld worden , zit hier de fout. alles zal nagekeken en opnieuw geprogrammeerd moeten worden. kostbare grap dus.

RonaldJ (0), 15 jaar geleden

Ik rij met Vialle LPI G3 en zonder problemen,kan het mis hebben maar cruise control is vaak met vacuum toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.