Renault Laguna: Pieptoon en rattelend geluid (zoals harddisk die ingebruik is)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Als ik mijn renault laguna op contact zet maar verder niks aanzet en de auto ook niet start dan hoor ik een hoge pieptoon en een rattelend geluid als of een harddisk van een computer hard aan het werk is.

Dit geluid hoor ik (volgens mij sinds kort) onder de motorkap en gaat pas weg als ik de motor start en na het starten weer uit zet. Zolang de motor draait hou ik dus gewoon dat geluid, maar als ik de motor dan uitzet en de auto op contact hou dan zijn de geluiden weg.

Als ik de volgende dag weer in de auto stap en hem op contact zet dan heb ik die geluiden weer opnieuw.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Geplaatst door

ronnymaas (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik denk de stelmotor voor je stationair toerental o.i.d.

Hans

Hans4037 0
badge

16 jaar

[quote=Hans4037]Ik denk de stelmotor voor je stationair toerental o.i.d.

Hans[/quote]
Waarom zou die draaien als ik de auto nog niet gestart heb ?

ronnymaas 0

16 jaar

Laguna 2 1,8 16V heeft geen stelmotor om het stationair toerental te regelen. Dit gebeurt met de elektronische gasklep (zonder gaskabel).
Het gezoem dat je hoort, kan dus van de gasklep komen. Elke keer dat je het contact opzet, gaat deze klep zich in de basisstand zetten. Dat kan dus dat geluid zijn. Neem de aanzuigslang die van de luchtfilter komt even los en kijk naat de gasklep wanneer je dat geluid hoort. Normaal zal je ze zien trillen. Dat is echter niet normaal en is misschien door vervuiling. Probeer er niet op te duwen met contact op, want dan gaat het regelapparaat in storing en zal je langs een dealer moeten om weer aan te leren en de storing te wissen.

joëlcotech 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.