Renault Laguna: dashbordverlichting Laguna 1997

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Het lampje van mijn kilometerteller/dagteller verlichting is defect waardoor ik de kilometerstand niet meer kan zien. Hoe kan ik daarbij komen/wat moet ik loshalen,om het lampje te vervangen.
Het betreft een Laguna uit 1997.
Voor jullie reactie bedankt alvast.
Met vriendelijke groet,
Jan Klein.

J.Klein

Geplaatst door J.Klein (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willie12155 (0), 17 jaar geleden

je moet met torx 20 dat bakje links van dashboard losschroeven, schroefje zit van onder, dan 2 of 3 schroefjes van afdekkap die om tellerklok zit losmaken zitten boven in. dan eventueel de stuurkollom kappev verwijderen net achter het stuur. dan kan de afdekkap eraf, dan zit de klok nig met 3 schroefjes vast, stekker en event. kabel losnemen en je hebt hem eruit

groeten willie

AS1 (105), 17 jaar geleden

De stuurkolomkap hoeft er niet af. De kap om het instrumentarium heen is flexibel. Knijp deze boven en onder in, dan kun je hem uitnemen.
Geef eens een paar tikken op het instrumentarium na uitnemen en check of alle lampjes blijven werken. Vaak zijn er meerdere die bijna kapot zijn. Er wordt soms ook wel geadviseerd om ze allemaal te vervangen.
Tip: haal lampjes bij Brezan. Dealer vraagt Euro's per lampje.

Waarschuwing:
"Houdt het instrumentenpaneel bij werkzaamheden of tijdens uit- en inbouwen altijd verticaal omdat de meters siliconen bevatten voor de demping van de meternaalden.
Als het instrumentenpaneel langer dan 10 minuten in een andere stand ligt, vloeit de siliconenvloeistof weg en moeten de desbetreffende meters worden vervangen."

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=AS1]Tip: haal lampjes bij Brezan. Dealer vraagt Euro's per lampje.

."[/quote]
Ja hoor! €0.57

AS1 (105), 17 jaar geleden

Ik heb het even nagezocht. 3 Euro en 49 cent per stuk!
Wel inclusief BTW ;-)

J.Klein (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie, ik ga aan de gang.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.