Renault Laguna: Lawaai in aircopomp

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Goedenavond,

Krijg binnenkort een laguna weer in de werkplaats. Deze heeft lawaai in de aircopomp zitten. Bij gasgeven (onbelast en tijdens rijden) zit er een vrij hoog metaal op metaal ratel in de pomp. Bij eerste keer de pomp vernieuwd en ( beetje eigenwijs geweest maar was al ong. 10 keer goed gegaan bij andere auto's) systeem niet gespoeld. Klant laten rijden maar belde 3 weken later weer, met de mededeling : zelfde geluid.
Pomp maar onder garantie teruggestuurd en deze weer vervangen incl. orifice & filter en systeem laten spoelen. Systeem weer afgevuld en rijden maar. Ging weer 3 weken goed en je raadt het al.............. weer lawaai. Nu maar naar autotemp gebracht ( daar haal ik mijn delen ook weg ) zij hebben systeem leeggehaald en een o-ring vernieuwd en andere olie er in gedaan dit moest volgens hun helpen, dat deed het ook maar............ voor een paar weken. Nu komt hij een dezer dagen weer dus heeft iemand nog een tip? Geluid komt echt uit de pomp ( bij airco uit ook geen lawaai ) systeem werkt goed en blijft ook wel werken bij gebruik maar klant wil het er natuurlijk uit hebben.

Alvast bedankt.

René

Ps hoeveelheid koudemiddel is goed wat de hogedruk doet tijdens lawaai valt niet te meten daar deze laguna's maar 1 aansluiting hebben (lagedruk zijde met hogedruk nippel)

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

raar joh, vooral dat pas na drie weken. heeft de klant gezegt dat hij het pas na drie weken weer hoorde of hoorde hij het direct al en kwam er pas na drie weken mee? en je airco aparaat vult wel de juiste hoeveelheid olie mee? dat hij daardoor niet in de soep loopt ofzo? poellies in lijn? kun je niks geks aan de krukaspoellie ontdekken? als die zwart ziet van de rubberstofjes zou ik die vervangen. verder ben ik erg benieuwd naar wat het gaat zijn!!

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer de configuratie v.h.kachelpaneel eens als deze verkeerd
geconfigureerd staat gaat de compressor ook lawwaai maken!

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

@ Tim lawaai komt er niet direkt in maar na een paar weken . Oliehoeveelheid is goed.

@ Graal Heb je dit een keer meegemaakt? Wat is je verklaring van de combinatie?

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 17 jaar geleden

De Aircopomp zorgt voor een zware belasting op de motor.
Is er niet iets anders wat geluid gaat maken als de pomp de motor belast? Riem, spanner, etc.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee lawaai zit echt in de pomp is er ook even uit als je deze vernieuwd of opnieuw afvult. Heel raar...........

Maarten6789 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is de totale pomp vervangen inc. magneet koppeling en airco poly of heb je die over moeten zetten ?

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Complete pomp vervangen ( alle 3 de keren )

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

René, het kan een domme opmerking zijn van mij, maar heb je al eens geprobeerd een lekdichtmiddel (ozoals bij radiatoren, maar dan wel voor airco - kost tussen 50 - 80 euro)) toe te voegen? Ik heb dit reeds een paar keer met succes gedaan op een Espace waar men het lek niet vond. Deze systemen waren na een paar dagen leeg en de pomp sprong wel niet aan dan, maar toch nu draaien deze systemen nog. Het is maar een suggstie.

Suc6

Jan

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

euh............ JHL klacht is niet dat het systeem niet dicht is maar er zit lawaai in. Heb je al eens geinformeerd wat er met je serviceapparaat gebeurt als dat lekdichtmiddel daar in komt?? ALLES verstopt en dikke kosten!!

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

Rene,sorryvoor de late reactie,ik maak het vaak mee dat het kachelpaneel
verkeerd geconfigureerd staat,hierdoor gaat dde compressor lawaai maken
omdat het ene motortype een compressor heeft met een variabele cilinder inhoud
en het andere motor type niet!Als deze configuratie verkeerd staat zal uiteindelijk
de compressor defekt raken.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Graal bedankt ik moet de auto nog binnen krijgen dus ga het zeker controleren.

René

Teli (0), 17 jaar geleden

René, het overvullen van het systeem met olie of koudemiddel kan ook voor problemen zorgen. Bij het feit dat de compressor binnen korte tijd lawaai maakt, denk ik aan vloeistofslag. Dit is mogelijk door teveel olie of koudemiddel, maar ook een niet goed werkend expansie ventiel / orgaan kan problemen veroorzaken. Wat is de schade aan de compressor? Is deze van binnen bekeken? Is er steeds een nieuwe compressor gemonteerd?

Als laatste wil ik nog even terugkomen op eerder genoemde UV lekdetectie middelen. Vraag hierna bij je leverancier voor koudemiddelen of groothandel bv ECR of Centercon. Er is zelfs al koudemiddel in de handel waar UV detectie in zit. Het verstopt raken van je afvul station is kul.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

@ Teli Systeem is 100% goed gevuld met olie en koudemiddel. Maar probleem waarschijnlijk opgelost want het blijkt nu toch dat het verkeerd geconfigureerd kan staan in het dispay/computer. Veranderen van confuguratei of vervangen van display moet dan een oplossing zijn. Klant moet van ver komen en probeert dit eerst bij een bevriende dealer bij hem in de buurt.
Mocht ik horen of het verholpen is dan plaats ik dit even.

Even over het UV lekdetectiemiddel.. GOED LEZEN ik heb het over een LEKDICHTMIDDEL een soort "pil" maar dan voor airco's. Dit is rommel. UV detectie geruik ik ook en hier is niets mis mee.

René

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

De lekdichtmiddelen doen wonderen bij oudere wagens. Bij recentere moet je eraf blijven, maar voor sommige mensen is dit echt een soelaas waarmee hun airco voor 100 euro hersteld is en niet voor 2500 euro.
Maar je moet er inderdaad mee rekening houden dat je hem niet meer mag leegmaken met je vulapparaat.

zerocool (0), 16 jaar geleden

En? Hoe is dit probleem nu opgelost? ik heb nu hetzelfde....en ben erg benieuwd

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou ik heb klant niet weer gehoord dus wat bij deze auto de oplossing was durf ik niet te zeggen.. Laatst belde een collega mij er over en die had bij een soortgelijk probleem de temperatuursensor van de verdamper vervangen. Deze auto had dezelfde klacht en dit was verholpen nadat hij deze sensor had vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.