Renault Kangoo: De kangoo doet niks meer na 3 jaar stilstaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD1

Heb van een boertje een Kangoo gekocht, deze stond in een droge schuur en heeft 3 jaar stilgestaan. Daarvoor nog APK gehad.
Is nu omgebouwd naar 25km auto.
Gisteren auto opgehaald en de auto starteniet, hij deed helemaal niks. De accu was helemaal leeg. Onder de lading gezet, na 2 uur gemeten en er zat toen 7 volt in. De hele nacht onder lading laten staan envanmorgen met alle hoop proberen te starten. Niks, nada, zelfs geen lampje of noodsignaal gaan aan.
Help, wie kan me helpen.
Heb al op de site gekeken of er iemand was met gelijke plroblemen. Las wel dat er iemand was na 3 weken stilstaan en de auto niet meer aan kon krijgen hij naar de garage moest voor noodnummer? Maar die kreeg nog wat te zien oo dashboard.

rsteen51

Geplaatst door rsteen51 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (260), 8 jaar geleden

Accu is mogelijk defect.
Voordat je zelfs maar probeert te starten, moet de accuspanning minimaal 12 Volt zijn.
(Op diverse Renaults zit een beveiliging waarbij essentiële functies niet worden ingeschakeld bij een te lage accuspanning.)

kaleido 1 (2205) PRO, 8 jaar geleden

Zet er eerst eens een goede accu in , een accu die 3 jaar in een hoek gelegen heeft is gegarandeerd defect.

rsteen51 (0), 8 jaar geleden

Beide heren, dank voor uw antwoord. Nieuwe accu geplaatst, en inderdaad veel meer lampjes aan , werkende deurvergrendeling etc. Alleen hij start niet. Hij start wel door maar slaat niet aan. Dus waarschijnlijk dan toch een probleem in de beveiliging. Zal maandag eens bij renault langs gaan.

arjankempeneers (20) PRO, 8 jaar geleden

Brandstofveiligheidsschakelaar soms geactiveerd. Onder de motorkap zit er (indien aanwezig) een schakelaar die geactiveerd is. Evt instructieboekje raadplegen.

Heino4267 (260), 8 jaar geleden

En van 3 jaar oude diesel wordt hij ook niet blij.

kaleido 1 (2205) PRO, 8 jaar geleden

Spuit eens remreiniger in de luchtinlaat terwijl je start , misschien trekt hij hem er doorheen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.