Renault Laguna: defecte afstandsbediening

Bouwjaar: 2000

Van mijn laguna 1.9 dti van 2000 werkt de centrale vergrendeling niet meer met de afstandsbediening. Uit eerdere berichten op dit forum heb ik begrepen dat de sleutels, de ontvanger en/of de decoder stuk kunnen zijn. Bij mij heeft de afstandsbediening het ongeveer twee maanden soms wel, soms niet gedaan. Wanneer de auto een tijd stil stond werkte het niet, na een stuk rijden vaak weer wel. De laatste week lukt dat niet meer.
Van de sleutels zijn de batterijen vervangen, ik heb geen antenne op het dak (grijs kenteken) dus lekkage op de ontvanger is niet de oorzaak. De centrale vergrendeling via de knop bij de handrem werkt wel.
Is er een mogelijkheid om te meten of de ontvanger een signaal krijgt? Wat kan er mis zijn met de decoder? Hoe kan ik dit oplossen?

markus7329

Geplaatst door markus7329 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Wim12209 (0), 18 jaar geleden

Kan heel goed ook een massa probleem zijn. Dit kun je nameten met een multimeter. Op ohmse stand, 1 zijde aan een goed massa punt en met de andere spoor je de massaverbinding uit het kastje op. Deze waarde moet natuurlijk minimaal zijn.
Wat je ook even kunt proberen....
Spoor die cpv module eens op en luister of deze schakelt zodra je de sleutel bediendt. Dit soort modules werken vaak met kleine lichte interne relais en kunnen daarom best wel eens blijven hangen(plakken). Tik er eens een paar keer op en probeer het dan nog eens.

Veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.