Renault Clio 2017: Deur nog open.

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Mijn dashbord geeft vaak aan dat de bestuurdersdeur niet dicht is. Daardoor kan ik de auto niet op slot zetten. Bij hard dichtslaan van de deur is het probleem verholpen. Ook bij het wegrijden krijg ik de melding op het dahbord. Mijn binnenverlichting blijft dan aan, krijg even een piepmelding maar kan wel rijden.

Myclio

Geplaatst door Myclio (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (930) PRO, 1 jaar geleden

Waarschijnlijk portierslot defect, maar een draadbreuk in de verbinding naar de deur zou ook kunnen. Zou eens uitlezen met renault-tester en de meetwaarden van het slot bekijken in live-data.

check

Beste antwoord, geplaatst door Jeraevers (10), 1 jaar geleden

Of spuit eens eerst contactspray in het slot, want het klinkt als een slecht contact.

harry4203 (930) PRO, 1 jaar geleden

Dat heeht geen zin, je komt sowieso niet in de microswitches die erin zitten en meestal raken ze defect doordat zo'n schakelaartje bijft hangen door vervuiling/hard geworden smeermiddel enz. Goed reinigen met bv remreiniger en perslucht helpt soms (tijdelijk)

Heino4267 (325), 1 jaar geleden

Er is een hele goedkope oplossing: er zijn "alarmschakelaars" die je in de deuropening van de betreffende deur kunt monteren en die de microswitch in het deurslot overbruggen bij deur dicht: daarmee leg je dus de schakeldraad van de binnenverlichting in die deuropening aan massa als de deur dicht is.
Dat heb ik eens gedaan in een auto door die schakelaar te monteren "in de zijkant van het dashboard in de deuropening", waardoor die schakelaar bij deur dicht helemaal werd ingedrukt. Je kunt de correcte werken van zo'n oplossing vooraf testen door ergens voor de deuropening die draad op te zoeken en die voor proef aan massa te leggen. Als daardoor de binnenverlichting uit gaat, is montage van de door mij voorgestelde schakelaar de oplossing. Zo'n "maak-contact schakelaar" koop je (heel goedkoop) bij een automaterialen zaak, vaak wordt die gebruikt bij een alarm om te detecteren dat de motorkap dicht is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.