Renault Espace 2010: deuren

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Bij het openen van de wagen van buitenaf, openen slechts de deur van de chauffeur en de koffer, andere deuren enkel van binnenuit te openen. Bij uitstappen hoor je de bijbehorende klik niet, gebeurd niet altijd, en dan blijft de radio ook spelen. !!

nowayf

Geplaatst door nowayf , lid sinds 6 maanden geleden

9 Reacties

willyvan PRO, 6 maanden geleden

denk de motortjes in de deuren stuk

Heino4267, 6 maanden geleden

Of zijn de schakelaars in de deursloten stuk?
Nowayf komt daar achter door de interieurverlichting uit te schakelen en dan te testen of dat wat uitmaakt.
Als dat wat uitmaakt, zijn minimaal de schakelaars in de deursloten slecht. In dat geval kan het net wat uitmaken als je de interieurverlichting ombouwt van gloeilamp naar LED (zodat dat de deurschakelaars minder belast).

nowayf, 6 maanden geleden

heb de batterij 1 uur losgelegd, de verandering was dat de overige deuren nu wel te openen zijn van buitenaf, MAAR ik moet nu het kinderslot schakelen, doe ik dat niet dan geen openen van de deur.
Bijkomend als je de auto sluit sluiten er maar 2 deuren, deur van de chauffeur en de koffer., de rest blijft open. begrijpt wie kan....

Heino4267, 6 maanden geleden

En de door mij voorgestelde test heb je gewoon niet uitgevoerd terwijl dat de oplossing kan zijn?

nowayf, 6 maanden geleden

sorry, maar de interieurverlichting is bij ons altijd uitgeschakeld.

Heino4267, 6 maanden geleden

Ok.
Heeft de auto Keyless Go?
En heb je alleen tweeknops sleutelkaarten erbij of ook een drieknops sleutelkaart?

nowayf, 6 maanden geleden

goede morgen, de auto opent met de sleutelkaart op zak, de sleutelkaart is wel een 3-knops.

Heino4267, 6 maanden geleden

Bij een originele drieknops kaart heb je keyless-go.
Kijk eens in je instructieboekje of je kunt instellen dat óf alleen de bestuurdersdeur opent, óf alle deuren openen. Zet die instelling dan opnieuw zo dat alle deuren tegelijk moeten openen, dan weet je zeker dat dat niet de oorzaak is.
Toch vind ik het raar dat het soms wel goed gaat en een andere keer niet.
Sowieso duidt een dóórspelende radio erop dat de auto op dat moment niet detecteert dat de deur open gaat. Je kunt tijdelijk de binnenverlichting aan zetten, dan zou die aan moeten blijven als de radio dóórspeelt bij het openen van het portier. En dat bevestigt dat de schakelaar in het bestuurders-deurslot de boosdoener is. Als dat zo is, kan je dat goedkoop oplossen (je auto is immers 11 jaar oud) door in de bestuurdersdeuropening een maakcontact-schakelaar te zetten die je aansluit op de draad die in de kabelboom die uit de deur komt, uit je deurslot komt: dan is het opgelost. De mooiste maar duurste manier is om het deurslot te vervangen door een nieuw slot.

nowayf, 5 maanden geleden

Bedankt voor de info,
Volgens ons is het inderdaad het bestuurders deurslot die het probleem is.
we gaan verder blijven leven met dat probleempje, het is leefbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.