Renault Espace 2016: Rammelende remmen?

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

2 weken geleden is de wagen op onderhoud geweest. Hij rammelde een beetje op kasseiweg. Voorste schijven en blokken zijn vervangen. Nu rammelt die precies nog harder over onverharde weg. Heb de stabilisator stangetjes al vervangen, dat was dus de oorzaak niet.
ALs ik rem zachtjes in trap tijdens het gerammel, is het weg.
Moeten dus duidelijk de remmen zijn.
Ik lees iets van pinnen die dan ingevet moeten worden? Dan kan ik wel rap zelf doen, als ik weet waar en wat voor soort vet. Ik kan hem ook terug brengen naar de garage, en dan vinden ze wel weer iets anders waar ik voor moet betalen. Iemand een tip tegen het gerammel van die remmen?

OKP

Geplaatst door OKP , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

In principe heb je garantie op de reparatie , er zitten metalen plaatjes in het systeem die dit gerammel moeten voorkomen , geleide pennen waar de klauw overheen glijd overdwars zullen ze bedoelen , zal niet helpen , blokjes zitten te los in het systeem.

OKP, 1 maand geleden

net terug van de garage. Ik had zelf al de stabilisatorstangetjes vervangen door (niet originele) . Volgens garage was dat de oorzaak, maar gerammel was er al, ook met de oude. Ze hebben nu nieuwe Renault stangetjes geplaatst. 170 Euro. Het zou zijn opgelost. Ik rij over kasseiweg, geluid is nog exact hetzelfde. En als ik rem intrap lichtjes, is het weg. Boos terug gebeld naar garage. Monteur had toch proefrit gemaakt, was niks te horen... Morgenvroeg terug binnen ...pfff

OKP, 3 weken geleden

lang verhaal is het geworden. Het waren nie de stabilisatorstangetjes, geluid was er nog. Wagen laten staan voor verder onderzoek. Dan hebben ze draagarm vervangen, dat zou de oorzaak zijn. Na testrit hetzelfde geluid nog altijd, wat gerammel linksvoor bij '( êr uur over onverharde weg. SPacialist was pas deze week terug. Wagen dus terug binnen gisteren toen specialist terug was. Na halve dag zoeken, het waren ook niet de remmen, hebben ze blijkbaar de oorzaak gevonden. Het zat hem in de stuur inrichting. Stuurhuis zou vervangen moeten worden als we van het geluid af wilden. Op zich zou het geen kwaad kunnen, mochten we zo willen door rijden. ANders zou het snel een reparatie van 2500 Euro zijn. Ik heb het dus maar zo gelaten. Uiteindelijk wel de kosten voor het vervangen van de draagarm betaald. DIe vond ik wel wat aan de hoge kant. 430 Euro voor enkel de draag arm aan de linkerkant te vervangen..is dat een normale prijs?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.