Renault renault megane dti: dieseltuning voor megane dti (80pk) aan te raden ???

Bouwjaar: 2001

hallo allemaal,

ik rijd al een tijdje met een megane dti en eerlijk gezegd zou ik wel wat meer pit willen hebben. ik heb al gekeken voor chiptuning en ik vind het allemaal veel te duur.
ik zit zelfs te kijken voor een powerbox. tot mijn verbazing zie ik onder de plastic motorkap dat de brandstofpomp van bosch is en identiek is aan de meeste VAG tdi motoren ?
een vriend van me heeft op www.tdiclub.nl gezien hoe je voor ongeveer 20 euro aan onderdelen een zelfbouw powerbox kunt bouwen. nou vraag ik me dus af of het inderdaad klopt dat de VAG groep voor de meeste dieselmotoren dezelfde Bosch pomp gebruikt als renault ???
is het trouwens aan te raden om mijn megane te tunen ?

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee niet aan te raden om hem te tunen wij hebben een auto in onderhoud die ook getund is maar is al 3 terug geweest motor stuk gelopen de distrubutieriem kan het niet aan de tanden breken los waardoor de kleppen de zuigers gaan raken is een hele duren grap en de garantie van renault vervalt dan.dus ik zou het niet doen.

Rianne Nijs (0), 19 jaar geleden

Nee

versace1 (0), 19 jaar geleden

niemand is er positief over tuning van renault diesels dus heb ik besloten om mijn megane gewoon origineel te houden.
misschien zal ik mijn megane inruilen voor een megane met DCI motor.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.