Renault Laguna: diode van de achterruitenwisser

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 16v

Ik heb een probleem met de achterruitenwisser, kortsluiting en volgens het haynes werkplaatsboek moet er een diode direct achter de zekering 30 A zitten alleen kan iemand mij vertellen waar ze die verstopt hebben in de auto.
Alle sugesties zijn welkom.
Gr Erik.

erelbrik

Geplaatst door erelbrik (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jensofzo (0), 13 jaar geleden

het domste antwoord zou zijn in een paasei alleen ik heb geen idee een dioe zit meestal in een computer en er niet buiten geplaatst
dus ik denk dat je op zoek moet naar een weerstand die zit vrijwel op de printplaat van je boardcomputer en als daar het probleem zit kan het 2 dingen zijn
ernstig vuil
of je boardcomputer geeft er de brui aan
dat heet je auto is dood
niet in de zin hij is niet meer te repareren maar er is zover iets stuk dat je er groot onderzoek voor nodig hebt om de oorzaak ervan te achterhalen
er ziiten alleen diodes op de printplaat van je boardcomputer en niet erbuiten

ejnn (0), 13 jaar geleden

Ik denk in combinatie met jouw andere forum een bezoek moet brengen aan een reanutl dealer en daar de zaak laten oplossen, dus mogelijk een nieuwe UCH laten plaatsen is een goede optie.

erelbrik (0), 13 jaar geleden

Met de auto naar de dealer gaan is de wg van de minste weerstand, dat kan altijd nog. Het is de uitdaging om het zelf op te lossen.
Maar de reden dat ik naar de diode vraag is dat die expliciet als los compnent op de tekening vermeld staat net als een relais, vandaar.
Verder heb ik de uch en de zekeringkast met alle relais al doorgemeten en daar kan ik niks vreemds ontdekken.

jensofzo (0), 13 jaar geleden

misschien een domme vraag maar is niet je motortje van je achterruiterwisser gewoon stuk gegaan ?

erelbrik (0), 13 jaar geleden

Probleem opgelost , was een doorgbrande diode in de zekeringkast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.