Renault Laguna: Display climate contrl

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

De display van de climatecontrol is niet verlicht(de ledjes werken niet,er komt wel spanning op de stekker als de verlichting wordt aangezet.
Een nieuw display kost 450 euro.
Is dit ook te repareren of een bedrijf die dit doet?

BVD.Michael.

hofman

Geplaatst door hofman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Gertjan3699 (0), 17 jaar geleden

Michael,
Is simpel zelf te doen. Het betreft het opnieuw door solderen van 2 weerstandjes op de printplaat. Via zoek kun je wel vinden welke precies. Zeker geen nieuwe unit kopen !!!!!

Gertjan

jercar (0), 17 jaar geleden

ik heb hier de a[url=http://imageshack.us][img]http://img159.imageshack.us/img159/6208/...[/img][/url]fbeeldingen succes ermee

jercar (0), 17 jaar geleden

dubbele foto sorry!!

jercar (0), 17 jaar geleden

heb ik zelf ook nog een vraag ,bij mij is de knop met de tekst auto afgebroken is deze los te bestellen?

gr, jeroen

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt Jeroen en Gert-Jan,hier heb ik wat aan.
Jeroen,ik weet niet of die knop los te bestellen is maar misschien liggen ze bij een dealer in de afvalbak want ik heb begrepen dat ze daar het complete display vervangen.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Niet alle dealers doen dat.
Anders moet je even informeren bij actronics of die ze los leveren.
www.actronics.nl

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Vandaag de printplaat gedemonteerd en is niets aan te zien,voor de zekerheid nog bij een electronicaspecialist laten controleren,deze heeft div.verdachte soldeeringtjes opnieuw gesoldeerd maar helaas de displayverlichting werkt nog steeds niet.
Heb de display voorlopig uitgewisseld met een andere laguna.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

de belangrijkste is de weerstand rechts naast de display, te zien op afb #4 en #6. Het spoortje boven de weerstand zal waarschijnlijk doorgebrand zijn, je moet dan met tin een nieuw spoortje leggen tussen het kleine gaatje wat er zit en de weerstand, 90 procent zeker probleem opgelost. succes!!

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Echt goed bekeken met de loep maar niets aan te zien.

TesT (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb hem zelf ook gesoldeerd volgens foto en wat denk je , het werkt FANTASTISCH hier heb ik wat aan, bij AC-tronics kost deze reparatie 200 euro en ben je het paneel drie dagen kwijt, nu ben je in vijf minuten klaar, misschien had ik geluk, maar voorlopig werkt het.

diko (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij de dealer is een ruilpaneel verkrijgbaar voor 116,-excl. is toch een stuk goedkoper als die 200 van actronics en de klant kan gelijk weer rijden.
met vriendelijke groet,Diko

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is uiteindelijk toch gelukt met het solderen precies zoals op de foto,
Nogmaals bedankt

LagunaGrandTour (0), 17 jaar geleden

Wil/kan iemand de foto's door mailen met de tekst. Ik kan op het forum niet alle foto's zien.

Alvast bedankt.

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

de diode rechts naast je display, de grote, gewoon aan beide kanten een druppel tin op leggen, doen wij dagelijks, resultaat verzekerd en probleem opgelost, hoeft niets te verniewen, ook geen weerstanden, wees voorzichtig dat je niet TE heet stookt!
groetjes, wouter

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=w_vahl]de diode rechts naast je display, de grote, gewoon aan beide kanten een druppel tin op leggen, doen wij dagelijks, resultaat verzekerd en probleem opgelost, hoeft niets te verniewen, ook geen weerstanden, wees voorzichtig dat je niet TE heet stookt!
groetjes, wouter[/quote]
ik heb dit ook al meerder malen geprobeerd maar ik heb tot nu toe nog maar 2 display's kunnen maken :-S

enig gedacht hoe dit zou komen ?

Groetjes Ive

w_vahl (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, geen idee. Het is wel die diode op de foto hierboven met die pijl erbij met nr. 101 erop. Druppeltje tin boven en onder, werkt bij ons altijd dus waarom het bij jou niet zou werken is voor mij een raadsel. Is echt standaardreparatie bij dealer...

Groetjes, Wouter

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zal het bij de volgende nog eens proberen en ja, hopen dat het werkt he :-)

ik laat nog wel iets weten.

groetjes Ive

M.Frackers (0), 16 jaar geleden

Ik ben ook bezig geweest. In de eerste instantie lukte het niet. De heleboel opengemaakt en kaal aangesloten. Met een dun draadje de verbinding tussen de loodjes en de diode's getest. Toen bleek dat Diode 101 gaf geen verbiding aan de onderzijde. Met de soldeer bout een stipje lood op onderkant van de diode aangebracht . De heleboel weer ingebouwd en alles doet het prima.

VelSatis (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb een VelSatis met hetzelfde probleem. Via de foto's die ik hier vond de module uitgebouwd. Er is 1 slechte soldering, en dat betreft de onderkant van het weerstandje (471 Ohm) geheel rechts (20 sept. 2006 @ 16:30). Die blijkt aan de achterzijde niet goed doorgevloeid te zijn. De weerstand van 101 Ohm is (in mijn geval) niet de boosdoener. Het weerstandje van 471 Ohm begrenst namelijk de stroom voor de LEDs die voor de verlichting zorgen. En het niet goed doorvloeien van het tin van de voor naar achterzijde van de print zorgt voor een slechte verbinding. Maar nu werkt alles weer! Als je voordat je alles weer monteerd even aan de achterzijde op de print bij de soldering voor het 471 Ohm weerstandje de weerstand meet, en je meet daar ook zo'n 471 Ohm, dan weet je dat het werkt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.