Renault Laguna: Hoe activeer ik de lichtsensor?

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 2.2 dci

Hoe krijg ik de lichtsensor van mijn Laguna uit 2002 weer ingeschakeld? Volgens de garage kan het alleen via 1 van de 6 of 7 computers in de auto en daarvoor heb je apparatuur nodig dat alleen bij de Renault dealers voor handen is. Ik weet dat bij de gefacelifte Laguna's deze sensor in- en/of uitgeschakeld kan worden via de lichtschakelaar (2x snel aan en uit), welke niet bij dit model functioneert.
Weet iemand hoe ik zonder de hulp van de garage mijn lichtsensor weer kan activeren?

LagunaDriver_1

Geplaatst door LagunaDriver_1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Jouw auto heeft geen lichtsensor, alleen een regensensor.

LagunaDriver_1 (0), 17 jaar geleden

O? En ik dacht dat ook de Privilege-uitvoering een lichtsensor had... Welke uitvoeringen hebben dan wel lichtsensoren? En hoe kan ik de lichtsensor herkennen (evt. met foto?)?

ejnn (0), 17 jaar geleden

Op de laguna zit geen lichtsensor. Je kunt wel en eenvoudig zorgen dat als de auto gestart is dat de lichten automatisch aangaan. Je moet wat wijzigen op de computer en veranderen met de Clip uin de renault garage.

RobertW (0), 17 jaar geleden

Als je het niet heb zal je het missen, maar als het wel hebt, zoals ik gebruik je het eigenlijk niet of is het ietwat ongemakkelijk. Bijv. als je onder een viaduct rijdt spingen ze aan en even onder het viaduct vandaan gaan ze weer uit. De rest van het verkeer kan denken dat je aan het seinen bent, zeker met de xenon lampen die ik heb. In bosrijke gebieden willen ze vaak niet aanspringen, blijkbaar genoeg difuus licht, maar juist dan wil je ze wel aan hebben.

Dus als ik jouw was valt er best te leven zonder lichtsensor en inderdaad je zet het aan met 2x dimlicht even snel aan en uit te doen.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Intressant RobertW, welke type en jaargang Laguna heb je? De regensesnor, is deze een langwerprige of een ronde?

RobertW (0), 17 jaar geleden

Laguna GT 2004 Tech Line 1.9 DCI met rechthoekige regensensor. En of in de regensensor ook de licht/lumen sensor zit zou ik niet weten maar het klinkt wel plausibel.

LagunaDriver_1 (0), 17 jaar geleden

Goed, blijkbaar toch wel een lichtsensor volgens RobertW (feit), maar niet volgens Henk (uitspraak)... Verwarrend...
Dus, mocht mijn Laguna het wel hebben, activeren via de Clip in de Renaultgarage en daarna kan ik via de lichtschakelaar het alsnog in- en uitschakelen?

ejnn (0), 17 jaar geleden

Ho!!
We praten over waarschijnlijk andere Laguna. De Laguna wat jij hebt is een 2001-2002. Welke RobertW heeft is een 2004. Dit kan een wezenlijk verschil zijn, dus activeren met de clip gaat volgens mij niet. Ik heb gekeken en ik heb dezelfde regensenor als Robert, echter bij mij functioneert deze niet. Heb je al gekenen op de duitse Laguna 2 pagina? misschien hebben hun een oplossing.

LagunaDriver_1 (0), 17 jaar geleden

Ok, dat wist ik niet. Ik zal eens bij onze Oosterburen kijken en evt. daarzo de vraag neerleggen. Bedankt EJNN!

RobertW (0), 17 jaar geleden

Niet zo'n techneut maar wil graag altijd van alles weten. :-) Ik ben erachter gekomen dat er ook een lichtsensor midden op de dash zit tegen de voorruit aan. Deze schijnt ook gebruikt te worden voor de Airco om afhankelijk van de lumensterkte de airflow aan te passen. Ik zie zo één twee drie deze relatie niet maar reno zal er wel over nagedacht hebben. De vochtigheidsensor en temperatuur sensor zit wel nabij de regensensor achter het bevestigingskapje van de middenspiegel.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Deze sensor heb ik ook. Wat gebeurd er als je je hand er op houdt? Gaan de lichten dan branden? Als je een zelf blinderende binnenspiegel hebt zit ook een licht sensor, welke de lichtsterkte buiten (voor als achter) meet.

RobertW (0), 17 jaar geleden

Ik zal er morgen mijn hand eens op leggen. En inderdaad ik heb een zelf blinderende binnenspiegel en moeten er ook wel sensors in de buurt zitten want zonder zal het niet werken.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Ze zitten in de spiegel. Hou de hand er maar voor. Als je voor het gaatje aan de voorkant drukt, dan zal de binnenspiegel donker worden en het mooiste zal de lampen aanspringen.

LagunaDriver_1 (0), 17 jaar geleden

Ok, dat van de sensoren van de binnenspiegel wist ik wel: als het verschil in lichtsterkte (lumen) tussen vóór en achter de spiegel zodanig groot is, dan dimt de spiegel automatisch.
Ik neem aan dat je (RobbertW) over de binnentemperatuursensor hebt? Want volgens mij zit de buitentemperatuursensor onderaan de rechterbuitenspiegel.

ejnn (0), 17 jaar geleden

We wachten smarten naar antwoord van Robert

RobertW (0), 17 jaar geleden

Druk geweest sorry.
* Licht springt niet aan als de licht sensor op de Dash afgedekt wordt. (blijkbaar alleen voor airco)
* Licht springt niet aan als de ik de middenspiegel afdek en of het gaatje onder de spiegel afdicht.
* Licht springt wel aan als ik de regensensor aan de buitenkant afdek !

In tegenstelling tot eerder bericht de vochtigheidsensor en temperatuur sensor zit in het middeninterieurverlichting compartiment, docu niet goed gelezen.

Dus volgens mij zijn dit de gewenste antwoorden en voor LagunaDriver_1 het zou zo maar kunnen dat dit geactiveerd kan worden via de puter en of 'clip'.

kahler (0), 17 jaar geleden

Als een laguna een lichtsensor heeft moet je de motor stationair laten draaien of alleen contact aanzetten daar wil ik van af zijn maar dan moet je de lichtschakelaar aan zetten direct weer uit zetten en dan weer aan en uit zetten als er dan een piepsignaal hoorbaar is staat de automatische verlichting aan en zo zet je ook de lichtsensor weer uit.

Mvg Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.