Renault Laguna: Overmatig roken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q

Motor rookt overmatig. Het is blauwe rook dus verbrande olie. De motor loopt mooi en vertoont geen olieverbruik. Turbo klinkt ook goed. Hij maakt een fluitend geluid en jankt niet, zoals vaak voorkomt bij een versleten turbo. EGR-klep is vervangen en werkt verder ook goed en in het luchtinlaatkanaal vrtoont ook geen overmatige oliemassa. Het rare is dat hij de ene keer wel rookt maar de andere keer ook niet. Onlangs is de koppeling vervangen en na deze reparatie vertoont hij dit probleem. Wie kan mij helpen of heeft suggesties van wat het kan zijn?

Bjorn

Geplaatst door Bjorn (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Turbo die olie lekt of zuigerveren die vast zitten door de roet verwacht ik.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer de olieafvoer van de olieafscheider eens, soms gaat dit dichtzitten, waardoor er olie via de carterontluchtingsslang in de luchtinlaatcircuit komt.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Check de luchtaanvoerslang die van de intercooler komt naar het spruitstuk. je kan bij het spruitstuk die ring losmaken en dan eraf trekken. Als je een plas olie vindt, is het of je turbo, of je olieafscheider.

Bjorn (0), 17 jaar geleden

Door de renault dealer is geconstateerd dat het een defecte turbo betreft. Nu Krijg ik deze week de nieuwe turbo binnen maar is het absoluut noodzakeleijk om ook de intercooler te vervangen of kan ik deze (hij lekt verder niet en is nog goed) gewoon laten zitten. Heeft het gevolgen voor andere onderdelen als ik hem niet vervang en wat is dan het gevolg. Alsvast beddankt voor de reactie.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Renautl zegt dat je alle slangen van en naar de turbo en spuitstuk moet vervangen, inclusief de intercooler. Als de intercooler nog niet de verstevigde versie is, met zwarte verstevingsbanden, dan zou ik die mee laten vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.