Renault Scenic: display uitbouw

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo, even het volgende. Het uitbouwen van de display van het dashboard is mij wel duidelijk (fluitje van een eurocent). Ik krijg alléén die "verrekte" stekkers niet los. Ik weet dat ik de vergrendeling(hefboompjes) eraf moet halen, ik zie dat de stekkers een klein stukje omhoog komen, maar wat ik ook trek, krijg ze niet los. En ik "durf" niet met "lomp" geweld aan de kabels te trekken.
Klink raar wat ik nu vraag, maar kan iemand mij een tip geven hoe ik die stekkers los krijg.
Heb op Youtube diverse filmpjes gezien, ik doe precies hetzelfde, maar (nog) zonder resultaat.
Alvast bedankt voor de evt. tips.

Wim






[color=red][b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u de nieuwe vraag retour krijgt....
[/b][/color]

Moderator Problemcar

wmpi

Geplaatst door wmpi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Je moet sowieso nooit aan de kabels trekken, maar aan de stekker..... Denk dat je toch wat harder moet trekken, misschien voorzichtig wat wrikken

wmpi (0), 10 jaar geleden

Hallo Rob, bedankt voor je antwoord. Zou idd sowieso nooit aan de kabels hebben getrokken, maar dit had ik iemand op een Youtubefilmpje zien doen. Zal nog wel eens een poging wagen. Nogmaals bedankt voor je feedback en zal het laten weten wanneer het toch gelukt is.

check

Beste antwoord, geplaatst door wmpi (0), 10 jaar geleden

wil ff doorgeven dat ik vandaag mijn Scenic verkocht heb. Heb dit probleem ook verder niet meer aangepakt. Weet inmiddels wel (omdat alles wel gewoon werkt) dat n.a.w. enkele soldeersels opnieuw gesoldeerd moeten worden. Het is zo dat op moment dat ik tegen de linker stekker aantik, ik weer volop beeld heb (voor zolang het duurt). Al met al een contactprobleem. Heb nog wel de afgelopen dagen een poging gedaan om de stekker los te krijgen. Nogmaals ik weet hoe het moet, maar durf gewoon niet te trekken /of te wrikken. Hoe lullig het ook klinkt, dat is voor de volgende eigenaar. Ik dank in ieder geval al diegene die feedback gegeven hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.