Renault Grand Scénic 2012: Distributie 1.6 dci

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: R9M A4, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 96

Hallo,

Even het volgende probleem, ik heb de distributie van mijn grand scenic vervangen.
Niet erg makkelijk allemaal maar vooruit, nu doet zich het volgende probleem voor, na alles weer opgebouwd te hebben (motor loopt weer) loopt de krukaspoelie aan tegen het distributiedeksel en de krukaskeerring.
Wanneer ik kijk liggen de waterpomp e.d. ook niet in lijn.
Ben bij Renault langs geweest in Leeuwarden en 1 van de monteurs meent zich te herinneren dat zij ook al een keer zo iets hebben gehad.
n.l dat het gemonteerde krukastandwiel een andere afmeting heeft dan de oude.
Lekker allemaal.
Graag jullie reactie.

Bvb dank
Grt Klaas

klaassobel

Geplaatst door klaassobel , lid sinds 5 jaar geleden

1 Reactie

klaassobel, 5 maanden geleden

Hallo,

Eindelijk probleem opgelost, de distributieketting set gehaald bij de dealer wordt geleverd met een iets kleiner krukastandwiel.
Als je dan e.e.a gaat monteren dan loopt de krukaspoulie tegen het distributiedeksel, met als gevolg dat je weer ( zoals in mijn geval) alles kan los halen.
De dealer wist in eerste instantie ook niet hoe dit kon, bij nader onderzoek blijkt dat er een modificatie is die bestaat uit een tandwiel van de oliepompaandrijving die iets hoger is dan de oude, dan is de totale lengte weer het zelfde.
Grt Klaas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Grand Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.