Renault senic: distributie

Bouwjaar: 2002

komt het bij 1.9 dti meer voor dat spietje tandwiel nokken as verdwijnt met alle gevolgen van dien. zo ja is daar coulance op mogelijk bij 150000 km. spietje zit normaal vast op riemwiel .

126

Geplaatst door 126 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat de spie afbreekt is geen oorzaak maar een gevolg.

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb een tweetal jaren geleden een lot ex-renting scenics verkocht. Na een tijdje waren bij drie scenics de spie afgebroken en/of distributieriem kapot. Ze waren toen maar een jaar of twee oud en hadden een paar tienduizend kilometer op de teller.

Bleek een probleem met de alternator te zijn. De aandrijfriem begaf het en de stukken riem kwamen tussen de distributieriem te zitten waardoor de spie of de riemen braken. De alternator werd vervangen door een ander type en ook de kosten van herstelling van distributie werden allemaal gedragen door Renault. Er werd mij door de mekaniekers gezegd dat het een constructiefout was ivm met de alternator. Het nieuwe type was voorzien van een ander loopwiel, iets met een vrijloopwiel of zo. Weet het niet meer zo precies.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

dat verhaal ken ik maar is hier niet van toepassing.multie riem is heel. en er zit al een vrij loop poly op af fabriek.

pieter27 (0) PRO, 18 jaar geleden

spie op nokkenas tandwiel wil wel eens afbreken ja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.