Renault Scenic: Thermoschakelaar tbv fan

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Waar vind ik de thermoschakelaar van een renault scenic van bj '98 of '99 met airco, motor is 1.9 Dti(ik vermoed ergens bij de radiateur)
Kan iemand mij dit bevestigen?

mvg Reinder

RDijkstra

Geplaatst door RDijkstra (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Wordt aangestuurd door rekeneenheid inspuiting.

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Ok henkie bedankt, heb het volgende probleem:
De fan slaat niet aan in de tweede stand (snel draaien) dat is van 82-92 graden, en als de auto uit wordt gezet als deze goed warm is dan moet de fan ook nog een x aantal minuten blijven draaien (nakoeling) doet ie ook niet.

ik zat zelf aan de sensor te denken.

We praten toch wel over een scenic 1 gefacelift (kleine koplampen)????

groet Reinder

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Voor Henkie Nobach,

Na even in mijn werkplaats handboek te hebben gezocht ik heb alleen tot '98, daar staat de F9 motor niet in.

De vorige type's hebben een F8 motor en volgens het handboek wordt bij dat type de fan aangestuurd door idd de rekeneenheid ALLEEN Benzine uitvoeringen, de dieseluitvoeringen hebben volgen het handboek een sensor die de fan schakeld.

Wordt bij de F9 motor nu volgens jou ook bij de diesel versie de fan gestuurd door de rekeneenheid.

Klopt het dat de sensor dan een contact geeft aan de rekeneenheid en deze op zijn beurt de fan weer aanstuurd, regelt de rekeneenheid dan ook het toerental van de fan?

Via masterbase krijg ik een sensor die 2 thermo kontakten heeft, 1 voor lage tempteratuur (bedrijfstemperatuur) en 1 voor verhoogde temperatuur.

Is e.e.a juist?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb het nagezocht; in '99 heb je zowel centrale koelvloeistof temperatuurmeting als meervoudig. In het laatste geval zit er nog een thermokontakt in de radiateur.

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Henkie,

Bedankt voor de info, ik zal es kijken.

groeten Reinder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.