Renault Scenic: uitvallen motor bij warm weer boven de 30 gr

Bouwjaar: 1999

Hallo heb een scenic van het bwj 99 1600 16 v.
Sinds kort heb ik het probleem bij hoge temperaturen valt de motor uit.nu op vaccantie naar spanje op de terug reis ook weer,diverse renault dealers en anwb kunnen de klacht niet oplossen.
Ze hebben vervangen al de bdp sensor een opname elemnt druk en drie relais van het brandtstof systeem.
Bij lage of normale temperaturen loopt de auto perfect.
Bij het uitlezen bij de dealer is er nooit een storing in het systeem.
Wie herkent die klacht en kan mij helpen.
gr jdb.

jdb

Geplaatst door jdb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Wanneer valt ie uit? Tijdens het rijden of tijdens stationair draaien? Hoelang heeft de motor dan gelopen? Valt de motor ineens uit of sputtert hij ook nog even?

Als de motor is afgeslagen; start hij dan wel weer?

jdb (0), 18 jaar geleden

hallo henkie,hij valt onder het rijden uit hoelang ik dan rij is verschillend ene keer 1uur andere keer 15 minuten.hij sputtert niet valt plotseling het vermogen weg,hij start dan wel maar springt dan niet meer aan, en soms ploft hij danin de uitlaat.Een Renault monteur heeft het een keer terpleke kunnen constateren en het toen met de computer uitgelezen maar gaf geen enkele storing weer.Hij heeft toen bdp,bobienes geruild maar de klacht bleef en is toen afgesleept naar de dealer maar de dag erna liep hij weer.Dan is het zo naar enkele uren de wagen te laten staan doet hij het weer perfect.Auto heeft nu weer bij de Renault dealer gestaan maar de klacht is niet op getreden bij hun het was niet warm genoeg denk ik.Op dit moment loopt hij weer perfect maar wat als het weer warm weer wordt.
gr jdb.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de motor ineens uitvalt, dan zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in de ontsteking. Je zegt zelf dat als je de motor dan weer start dat hij soms ploft. Dat is de benzine die verbrandt in de katalysator. Er is dus een toerentalsignaal anders wordt er geen brandstof ingespoten.
Ik denk dat het probleem in je crash-sensor zit, deze onderbreekt de ontsteking en geeft geen foutcode. Als ik jou was dan verbond ik de 2 draden van de crash-sensor door.

jdb (0), 18 jaar geleden

Dat zal ik zeker gaan proberen en alvast bedankt.
gr JDB.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.