Renault Clio: Distributieriem Clio II 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

a.s. zaterdag ga ik mijn distributieriem, waterpomp etc vervangen nou vroeg ik me af of ik nog speciaal gereedschap nodig heb? Ik weet wel dat ik voor de spanrol een kleine verentang kan gebruiken om deze te spannen ipv speciaal gereedschap.

Heeft iemand voor mij de werkwijze voor het vervangen? Mijn kluwer ATH is niet geupdate daar staat de clio tot het jaar 93 in en in Autodata staat niet echt een beschrijving enkel waar de merktekens zich bevinden. Deze weet ik zelf ook wel te vinden :)

Normaliter blokkeer ik de krukas/nokkenas niet maar teken deze af of is het nu wel aan te raden om de krukas en nokkenas te blokkeren?


Ik heb trouwens bij de waterpomp een papieren/kartonnen pakking gehad, kan ik deze pakking gewoon gebruiken of moet ik locktite pakking gebruiken?

Ik hoor van jullie!

Alvast bedankt!!

Nabil B

Geplaatst door Nabil B (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

1400 clio, poepen zonder drukken. Papieren pakking kan je gewoon gebruiken, niks mis mee, en de merkteken op de krukas zul je niet tegenkomen, gewoon even alles markeren met een viltstift/type-ex of verfstift.

Groeten Marcel

P.S. Ikzelf maak die pakking wel even wat vochtig met wd-40, niet persé noodzakelijk, maar ik heb dan het idee dat hij zich wat beter ZET, met wat minder kans op lekkage.

Nabil B (0), 15 jaar geleden

Hellbat

Bedankt voor je reactie! Moet goed komen!

Groet,

Nabil

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.