Renault Clio: distributieriem Renault Clio 2

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 1.2 16V

Mijn auto is net 5 jaar oud en heeft 68000 km op de teller. De dealer adviseerde om de distributieriem te vervangen aangezien Renault voorschrijft bij 5 jaar of 100.000 km. Ik begrijp dat het kapot gaan van de riem een groter probleem is, maar ik vraag mij toch af in hoeverre het vervangen met relatief weinig km op de teller noodzakelijk is. Wie heeft hier ervaring mee?

Clio - CB

Geplaatst door Clio - CB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ideetje (0), 17 jaar geleden

een riem droogt uit als je weinig rijdt zie je ook allemaal droogtescheurtjes in je band dat gebeurt met een riem ook niet zo extreem als met een band maa t gebeurt mijn advies is ook vervangen is goedkoper dan een nieuwe motor

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

lekker laten zitten joh die 5 jaar die ze voorschrijven pfffffffffffff.
neem nou maar aan dat ze dat niet voor niks voor schrijven, en heb ze ook kappot gezien bij 60.000 km en 6 jaar. en vervangen van de riem +rollen is goedkoper als een reparatie nadat ie gesprongen is

Clio - CB (0), 17 jaar geleden

Okay, duidelijk. Ik heb een aantal garagebedrijven benaderd (omgeving Rotterdam) en het advies en de prijs verschilt nogal per bedrijf. Het ene bedrijf adviseert naast de riem idd ook de rollers te vervangen, en ander zegt dat de riem voldoende is. Ook in de prijzen zitten behoorlijke verschillen: van EUR 250 bij een klein garagebedrijf tot EUR 450 bij de Renaultdealer. Kan de riem door ieder (Bovag) garagebedrijf worden vervangen of moet dit echt door een Renault "experts" worden gedaan. Dank alvast voor de feedback!

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Liever door een dealer i.v.m.speciaal gereedschap.
Rollen en waterpomp moeten ook vervangen worden.
Kosten niet de hoofdprijs.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

ook gelijk de rollen en waterpomp vervangen kan ook bij een goede universeel of renault specialist

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.