Renault Twingo: distributieriem Twingo

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: D7F

Hallo,
ik wil van het weekend de riem vervangen.Heeft iemand hier ervaringen mee ?
Is er speciaal gereedschap nodig?

Groet,

Harold

Heroism50

Geplaatst door Heroism50 (75) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 17 jaar geleden

Nokkenas precies bovenin afstelpunt, krukas precies onderin. Geen speciaal gereedschap. Misschien kun je het vliegwiel blokkeren, maar volgens mij hoeft dat niet.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

geen echte bijzonderheden, waterpomp en spanrol meevervangen. spanrol is te spannen mbv speciale sleutel, of evt een gebogen seegeringentang

Heroism50 (75), 17 jaar geleden

Hoe zit het precies met de riemspanning. Ik heb geen meter hiervoor !!!!

kabel (0), 17 jaar geleden

Ben ik ook wel beniewd naar volgens vraagbraak moet je tussen de waterpomp en krukastandwiel eerst met
een stuk hulpgereedschap en momentsleutel 1 malig daar een spanning geven van 100N en dan naar 2 keer rondraaien de spanning meten. maar als iemand een eenvoudiger manier weet hoor ik het graag

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Tja, zo hoort het wel, maar niet iedereen doet dat. Ik zet um zelf ook altijd op "gevoel" vast, maar dat vergt wel enige ervaring. Het is nogal een sinecure als je er geen ervaring mee hebt.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.