Renault Megane: Distributieriem vervangen Megane 1.9 dCi

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q-800

Beste mensen,

het is tijd voor een nieuwe distributieriem zoals ik hier al heb kunnen vinden, helaas is er niet een overzicht waarin alle info terug te vinden is.
Bij mijn weten gaat het om de F9Q-800 motor waarbij elke 75.000 km het spul vervangen moet worden. Ik ben een aardig monteur en heb al diverse riemen vervangen, echter nog niet bij deze auto. Naast distributieset wil ik ook de waterpomp vervangen, even zien wat er nog meer aanwezig is (ik vermoed een multiriem voor de aircopomp?)

Kan iemand mij vertellen wat de werkwijze is naast alles op nul te zetten en af te tekenen, of heeft iemand een mooi overzicht met een (of meerdere) afbeelding(en)? Speciaal gereedschap heb ik niet in mijn bezit, wel 2 rechter handen en een extra krik om de motor op hoogte te houden. Is het goed te doen wat betreft de ruimte naast het blok (wielkuip ofzo?)

Het gaat om een Renault Megane Grand Tour 1.9 DCI uit 09-07-2004, 88 kw

ALvast bedankt,
Groetjes,
Björn

Bjornwittenberg

Geplaatst door Bjornwittenberg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

ik heb je info gestuurd zie je inbox.,pas op met renault deze zijn bijna allemaal spieloos,dus niet zomaar klakkeloos aan beginnen.

Bjornwittenberg (0), 12 jaar geleden

Dank voor de afbeeldingen, zal ze eens doornemen. Toch krijg ik steeds meer de indruk dat de renault maar beter naar een garage gebracht kan worden...

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

ja tis best wel oppassen geblazen,maar toch lukt dit wel,gewoon je tijd er voor nemen,je staat tenslotte niet per uur.maar je hebt wel speciaal gereedschap nodig heb je dit niet dan echt niet aan beginnen dan beter naar garage brengen.

biged1971 (0) PRO, 12 jaar geleden

je hebt post

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.