Renault Megane: Diverse problemen Grandtour

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Een paar maanden terug heb ik een Renault Megane II Grandtour aangeschaft. Helaas blijkt deze een aantal probleempjes te hebben, dit zijn geen direct problemen maar nu zal er toch het een en ander opgelost dienen te worden.

-Om te beginnen geeft de auto een melding van het service en airbag lampje, dit schijnt (zo is mij verteld) een vaker voorkomend probleem te zijn en kan op gelost worden door middel van solderen. Het solderen is het probleem niet, graag zou ik wel willen weten om welke stekker het gaat en hoe ik dit het beste kan aanpakken.

-Een volgend probleem is de radio/navigatie display, deze flikkert en is niet leesbaar, is hier iets aan te doen of zal ik een nieuwe display moeten kopen (indien ja, waar?)

-Als laatste heb ik problemen met de ventilatie, deze werkt op zich goed maar maakt ontzettend veel lawaai en dit neemt alleen maar toe naarmate ik de stand hoger zet, wat kan dit zijn?

[img]http://img339.imageshack.us/img339/1899/...[/img]
[img]http://img689.imageshack.us/img689/5580/...[/img]

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=T5SvIMtHh...[/yt]


Begrijp dat ik als nieuw lid wel direct veel vragen stel, maar hoop dat jullie ze voor me kunnen beantwoorden.

Bassen

Geplaatst door Bassen (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

- voor het service- en airbaglampje zou je de auto bij de dealer moeten laten uitlezen en verhelpen. Als dat niet directt duidelijk is of niet lukt, kan je een printje opvragen van de foutmeldingen (daar heb je recht op). Anders kom je er niet achter wat de fout is.

- je lijkt een contactprobleem te hebben in de stekkers van je centrale display, of het display zelf is defect. Je zou het zelf open kunnen maken en de stekkers een keertje kunnen verwijderen/erop drukken. Anders een display van de sloop proberen?

- ik vermoed dat er rotzooi in je blower is gevallen, of dat deze scheef terug is gemonteerd. Electrisch gezien is er vooralsnog geen probleem, want hij loopt op alle snelheden. Je kan dat zelf demonteren en kijken wat er aan de hand is. Als de motor gedemonteerd ook dat geluid maakt, zit het wellicht toch in de motor zelf.

Bassen (0), 12 jaar geleden

Heino4267, enig idee waar ik kan vinden hoe ik de boel kan uitbouwen? heb even gegoogled maar dat helpt niet bepaald. Betreft je eerste punt, zal deze week even langs de dealer rijden, kijken wat die voor me kunnen betekenen.

Alvast bedankt en ik laat het je weten.


Edit: zojuist het dashboard open gesloopt en met de contacten zitten friemelen, resultaat blijft het zelfde en denk dat dus het schermpje kapot is. Heb hem eruit gehaald en morgen even kijken bij slopers in de buurt.

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Aan foto te zien duidelijk display defect picsels kapot.
Meest vookomend probleem airbag zijn kabelbundels in de stoel.
Je kunt eens proberen moet lopende motor onder stoel aan de stekker te bewegen of het lampje uitgaat.

Geluidkachelmotor blaadjes erin.
Je kunt proberen door pollenfiltereruit nemen en de kachel op hoge toeren zetten dan komen de blaadjes er meestal uit.
Pollenfilter zit achter het dashbordkastje.

Bassen (0), 12 jaar geleden

Nou inmiddels ligt half de auto uit elkaar en nog niks verder. Pollenfilter eruit gehaald maar niks te bekennen op een paar minuscule plaatjes na. Morgen weer een nieuwe dag want het is nu te donker ervoor.

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan kom je de kachelmotor eruit aan het halen.
Deze zit links bij het gaspedaal.
Gaspedaal geheel demonteren en dan kan men de motor eruit halen dmv een kwart slag draaien.

Bassen (0), 12 jaar geleden

Om de kachelmoter eruit te halen dien je twee schroefjes los te halen? en die metalen plaat bij de voetpedalen?

Bassen (0), 12 jaar geleden

Nou ik geef het op, ga zo meteen de boel weer dicht zetten want ik kom er niet uit. Heb 2 renault dealers om advies gevraagd en nog een lokale garage, 1 van de dealers adviseerde om het gehele dashboard eruit te halen a 600 euro kosten in en uitbouwen. Onders langs lijkt niet te kunnen want er zit een metalenplaat in de weg plus de airco leidingen

Bassen (0), 12 jaar geleden

Nou auto is de deur uit, te veel gezeik voor mij en kreeg er een leuke inruilprijs voor weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.