Renault Scenic: ECC werkt slecht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb het volgende probleem.

Als het buiten koud is moet ik de temperatuur van de automatische ECC maximaal zetten om pas na een half uur de temperatuur in de auto fatsoenlijk omhoog te krijgen. De snelle manier is om in plaats van de ECC auto stand de blower handmatig maximaal zetten.

Als het buiten warm is blijft de automatische ECC juist warm. De lucht word wel gekoeld door de Airco maar de ventilator blaast dermate zacht dat de temperatuur in de auto nooit daalt. Ook hier valt het (enigszins) te compenseren door de ventilator handmatig hoog te zetten. Ik vind dan wel dat de ventilator erg veel toeren en dus lawaai maakt en dat de koeling dan nog steeds niet optimaal is.

De airco is net een half jaar geleden door de dealer bijgevuld.

kan het in de afstelling van de ECC zitten of zijn de leidingen van de kachel soms verstopt?. Hoe kan ik dit oplossen?

groet
Edenderest

edenderest

Geplaatst door edenderest (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bunky (0) PRO, 13 jaar geleden

binnentemperatuursensor.....

edenderest (0), 13 jaar geleden

Vervangen van interieur filter en schoonmaken (bladeren verwijderen) van de " bakken" onder de voorruit hebben een groot aandeel in de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.