Renault Megane: electrische storing

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 RT

ik heb een electrische storing die soms optreed:

de electrische portier vergrendeling werkt niet, ruitenwissers werken niet, het lampje van de startonderbreker werkt niet, alarm lichten werken niet en het waarschuwingslampje electrische storing knippert. De wagen slaat niet aan.
Alle zekeringen zijn ok, ook de hoofzekering kast naast de accu. De accu spanning is goed. De ANWB heeft mij onderweg niet kunnen helpen en de wagen is naar huis getransporteerd.
Bij thuiskomst was het probleem spontaan opgelost. Vervolgens 1 maand zonder probleem gereden,
Vorige week heb ik het probleem met draaiende motor gehad en kon ik gelukkig naar huis kunnen rijden, zonder knipperlichten ed. Thuis aangekomen verdwenen de problemen weer spontaan.
Gisterenmiddag kwamen de problemen weer terug, vanmorgen weer verdwenen, nu is het weer terug. Ik heb wel het idee dat het probleem met het weer te maken heeft afgelopen dagen heeft het geregend.
Wie kan mij verder helpen ?

Geplaatst door

mb001 (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

- volg de kabel van de min-pool v/d accu naar het chassis en maak de verbinding met het chassis schoon
- maak de stekkers aan de rekeneenheid (computer) schoon met contactspray (even wachten tot het droog is voordat je de stekkers terugduwt)

AS1 180

15 jaar

Bedankt voor je bijdrage, helaas ik heb je advies opgevolgd en dacht even dat het probleem verholpen was. Helaas vanavond is het probleem weer terug

mb001 0

15 jaar

Onder de motorkap aan de bijrijderszijde vindt je een extra kastje waar op de deksel + op staat.
Onder de deksel vindt je een extra kabelverbinding ( rode "soort dop" )
Deze gaan nog wel eens los zitten of maken slecht contact.
Succes.

Gr.

Petje57 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.