Renault Laguna: Electrische storing? Accu en Stop lichtje branden af en toe

Bouwjaar: 1999

Ik heb m net een week, een RXT met climatronic DTI 1.9 H5 110 dkm 100 pk.

Tijdens het rijden (uiteraard) gaat na ongeveer een half uur het accu en stop lichtje branden, tegelijkertijd en het flikkert een beetje alsof er niet continue voldoende spanning op staat (lijkt een beetje met het geluid van de boxen mee te gaan, maar als ik ze uit zet blijft het). Even spontaan als het aan gaat gaat het later ook weer uit. Mijn vermoeden is dus een los contactje ergens bij de laadstoom indicator, die zal dan waarschijnlijk het stop lampje meenemen (vandaar de combinatie).

Heeft iemand dat al eerder aan de hand gehad, en waar kan ik het euvel vinden om het te verhelepen. Laat duidelijk zijn dat ik daarvoor desnoods het hele dashboard losschroef.

claesset

Geplaatst door claesset (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MHB (0), 19 jaar geleden

Dynamo mogelijk versleten. Vervangen door revisie exemplaar

claesset (0), 19 jaar geleden

Dat had ik ook al overwogen, maar dat lijkt me straf, ik ga het desondanks toch nameten. Waarom denk ik dat het dat niet is: de dynamo zou na zo'n betrekkelijk korte termijn niet stuk mogen zijn (nou zou er wel meer niet stuk mogen zijn dus dat is geen garantie). Maar wat mij met name steekt is dat ik sindsdien al ongeveer 5-6 uur rondrijdt zonder dat ik problemen heb met een lege accu, als een ding snel gaat dan is het de accu leegrijden met volle verlichting. Dan istie na 5 uur echt wel zo leeg als maar enigszins kan.

MHB (0), 19 jaar geleden

In mijn geval was de dynamo na 110kkm op. Die heb ik vervangen. Mogelijk is er sprake van slechte massa. Klemmen van de accu goed aangedraaid?

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, controleer de massa-kabel (litze) op de versnellingsbak maar eens!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.