Renault Megane: Elektrisch raam bestuurderskant werkt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Het raam aan de bestuurderskant werkt niet meer. Zekeringen zijn goed. Elektrische verbinding die bij het scharnier zt met kontaktspray ingespoten. Andere ramen werken wel. Mij werdt verteld dat het blokje wat op de motor zit waarschijnlijk defect is.
Weet iemand of het ook mogelijk om de elektromotor van de deur achter de bestuurder, om te wisselen met die van de bestuurder of dat past? En is het deurpaneel makkelijk weg te halen zodat je elektromotor kan bereiken

robbinvriend

Geplaatst door robbinvriend , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Het mechanisme zit aan de deurbelkeding vast wordt gezamelijk gede/monteerd.
Je kunt het ook apart proberen.
Het is en blijft een hele klus .
Of het je het motortje kunt wisselen zou ik niet zo een twee drie kunnen zeggen.
Zou je moeten kijken of er dezelfde stekker op zit.

robbinvriend, 9 jaar geleden

Ik heb het probleem opgelost. Ik heb op google de volgende tekst als zoekoptie ingetypt: REPAIR Renault Megane 2 II Temic electric window module.

Als je dit doet dan kom je op Ebay bij de firma Quality Electronic Repairs in WORKINGTON UK

Ik heb de electrical window module gedemonteerd van de elektrische motor van de ramen. Deze heb ik opgestuurd naar de firma Quality Electronic Repairs in WORKINGTON UK. Je moet dit van te voren via pepail betalen (28,49 pond = ongeveer 42 euro).

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/21/...][img]http://img21.imageshack.us/img21/3205/kg...[/img][/url]

Deze firma in Engeland repareert hem. Binnen 10 dagen terugontvangen. Opnieuw gemonteerd en het werkt. Het enige is dat je het knopje om het raam te bedienen moet vasthouden ipv een keer een tikje.

Kosten: wel wat tijd voor het demonteren en monteren, 42 euro voor reparatie.
Scheelt dus behoorlijk want anders moet je een niewue motor aanschaffen van ongeveer 250 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.